Maia Sandu: Cel puţin 15,8 milioane de dolari din furtul bancar au ajuns în România

Maia Sandu
Maia Sandu (Epoch Times România)

Prezentă la Bucureşti şi participând la dezbaterea organizată de Fundaţia Universitară a Mării Negre cu genericul „De la furtul miliardului la furtul alegerilor” din 25 ianuarie, debutul campaniei electorale în Republica Moldova”, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate Maia Sandu a declarat că deşi timp de patru ani se discută destul de mult despre frauda bancară fără niciun rezultat, aceasta nu este decât una dintre fraudele care s-au întâmplat în Moldova în perioada recentă.

„Din păcate există mai multe scheme de corupţie cu impact major asupra banilor publici şi condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor. Dar poate nu cunoaşteţi un detaliu, în conformitate cu rapoartele făcute de companiile de investigaţie internaţionale, pentru că nu putem să ne bazăm pe cercetările făcute de instituţiile publice al Republicii Moldova, cel puţin 15,8 milioane de dolari din furtul bancar sunt bani care au ajuns în România.

Există un şir de ţări în care au ajuns banii din furtul bancar, cea mai mare parte rămânând în RM, doar că nu vrea nimeni să investigheze. Noi ne întrebăm dacă instituţiile române au mai mult timp şi interes să înceapă investigarea de aici de la cele 15,8 milioane de dolari, ne-ar fi de mare folos”, a declarat Maia Sandu în cadrul dezbaterii.

Reprezentanta Blocului electoral ACUM, a mai specificat că timp de patru ani de zile, de la momentul descoperirii fraudei bancare şi până în prezent, autorităţile de la Chişinău şi instituţiile responsabile nu au recuperat niciun bănuţ.

Totodată, preşedinta PAS a ţinut să amintească că la momentul producerii acestei fraude bancare, valoarea ei reprezenta 12 la sută din Produsul Intern Brut al ţării, explicând în acest context de ce moldovenii sunt supăraţi în continuare pe faptul că nu se fac deloc progrese pe investigarea acestei fraude bancare şi în sancţionarea celor ce au au contribuit la fraudă şi beneficiază de aceşti bani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe