Maia Sandu, către Dereck Hogan: Sper că R. Moldova va avea o cooperare bună cu noua administraţie de la Washington

Maia Sandu, întrevedere cu Dereck J. Hogan
Maia Sandu, întrevedere cu Dereck J. Hogan (presedinte.md)

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit joi cu Dereck J. Hogan, ambasadorul SUA la Chişinău. În cadrul întrevederii şeful statului l-a felicitat pe Dereck J. Hogan cu ocazia învestirii în funcţie, la 20 ianuarie, a preşedintelui Joe Biden exprimându-şi convingerea că Republica Moldova va avea o cooperare bună cu noua administraţie de la Washington.

„Statele Unite ale Americii sunt un partener de încredere pentru procesele de dezvoltare şi democratizare din Republica Moldova şi ne dorim aprofundarea cooperării cu SUA în mai multe domenii. Sunt încrezătoare că vom reuşi să intensificăm relaţiile dintre ţările noastre”, a menţionat preşedintele.

Totodată, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, în cadrul discuţiei oficialii au abordat subiecte precum situaţia politică din ţară, criza sanitară şi cea economică, dar şi necesitatea restabilirii finanţării externe.

Preşedintele Maia Sandu a mai subliniat, în context, că Republica Moldova are nevoie de ajutor pentru a sprijini agricultorii şi antreprenorii să depăşească efectele crizei.