Maia Sandu: Benzinăriile, magazinele, barurile şi restaurantele duty free la intrarea în R. Moldova şi în Transnistria vor fi interzise

Bugetul R. Moldova suportă pierderi de sute de milioane de lei ca urmare a legalizării afacerii duty free, iar beneficiarul acesteia este un personaj toxic implicat în furtul miliardului, afirmă premierul.
Ilan Şor este condus în izolatorul CNA
Ilan Şor este condus în izolatorul CNA (jurnal.md)

Prim-ministrul Maia Sandu a solicitat, joi, deputaţilor să elaboreze şi să înregistreze în regim de urgenţă un proiect de lege prin care să se anuleze benzinăriile ”duty free”, precum şi a magazinelor, barurilor şi restaurantelor cu regim ”duty free” la intrarea în Republica Moldova şi la intrarea în regiunea transnistreană.

„Dincolo de faptul că prevederi legale de genul celor menţionate nu există în nicio ţară din lume, bugetul public naţional suportă pierderi de sute de milioane de lei drept urmare a implementării acestor legi, iar beneficiarul acestora este un personaj toxic implicat în afaceri dubioase, inclusiv în furtul miliardului”, scrie premierul pe pagina sa de Facebook.

Maia Sandu a ţinut să sublinieze că actualul Guvern nu doar că nu va admite astfel de iniţiative pe viitor, dar le va anula şi pe toate cele adoptate de către regimul oligarhic care a condus R. Moldova până la 8 iunie.

De menţionat că proiectul de lege privind legalizarea benzinăriilor ”duty free” a fost votat de către guvernarea democrată în lipsa unei expertize anticorupţie, a dezbaterilor în plenul Parlamentului dar şi în lipsa unui aviz pozitiv din partea Guvernului.

Potrivit mold-street.com, până în aprilie 2019 proprietarul afacerilor ”duty free” din R. Moldova era Ilona Şor, mama vitregă a lui Ilan Şor condamnat în prima instanţă pentru implicarea în jaful bancar. După ce a devenit clar că PD este înlăturat de la guvernare, magazinele amplasate în Aeroportul Chişinău, la graniţele Moldovei cu România şi Ucraina, şi-au schimbat proprietarul, afacerea fiind preluată de bulgarul Todorov Marko Stefanov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe