Maia Sandu: Alegătorii s-au săturat de minciuni, falsuri şi jocuri murdare

Prietenia între Igor Dodon şi liderul PDM nu ar fi chiar aşa de mare, iar Vladimir Plahotniuc va beneficia de nereuşita referendumului, afirmă analistul politic, Dionis Cenuşă.
Maia Sandu semnând scrisoarea adresată Grupului G20
Maia Sandu semnând scrisoarea adresată Grupului G20 (facebook.com/maia sandu)

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu susţine că referendumul de duminică a fost un vot de blam pe care locuitorii Chişinăului l-au dat regimului oligarhic Plahotniuc-Dodon. După ce justiţia subordonată PD-ului a permis acest scrutin de târguială, PSRM a arătat întregii lumi că este un partid izolat, cu care nimeni nu doreşte să conlucreze, în afara democraţilor, unicii lor parteneri de nădejde.

”Eşecul referendumului arată că oamenii s-au săturat de minciuni, de falsuri şi de jocuri murdare. Avem primul semnal că până şi alegătorii acestor două partide încep să înţeleagă cât de nocivă este această clasă politică. Alegerile parlamentare ne dau şansa să ne debarasăm de ea”, comentează Maia Sandu pe pagina sa de socializare.

Liderul PAS notează că municipiul Chişinău are nevoie de un primar competent, pe care locuitorii Capitalei îl merită şi îl aşteaptă de mult timp. ”Odată cu schimbarea puterii, cu plecarea legiuitorilor corupţi, vom face ordine în Capitală, prin schimbarea deplină a CMC-ului şi a primarului.”

În opinia politologului Dionis Cenuşă, Plahotniuc ar beneficia de nereuşita referendumului. ”Nu e chiar aşa de mare prietenia între cei doi. Cum am spus, nu există prietenie sau parteneriate permanente între politicienii moldoveni, la fel ca nicăieri în altă parte - unde civilizaţia nu a atins politică.”

În context, preşedintele Curţii Constituţionale a Moldovei Alexandru Tănase menţionează că spectacolul s-a încheiat. ”Eşecul referendumului este prima înfrângere politică majoră a lui Dodon după alegerile din 2016. Totalul “referendonului” este următorul: 9 milioane de lei din bani publici, (alte zeci de milioane de lei din surse obscure folosite de Dodon&Co pentru referendum) - aruncaţi pe apa sâmbetei.”

Deputata PLDM, Maria Ciobanu a ţinut să concluzioneze că Plahotniuc reuşeste să-i prostească pe toţi. ”Referendumul a fost posibil de organizat datorită PD, tot el fiind şi unicul câştigător. Acum democraţii jubilează, lăsându-l pe Ion Ceban să repete ca un papagal un refren răsuflat la toate televiziunile... Până în 2019 madam Silvia Radu "va atârna" pentru chişinăuieni toate dispoziţiile lui Plahotniuc. Creştem şi capitala! Pentru noi, BRIGADA!”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe