Maia Sandu a fost înregistrată în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

Maia Sandu, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) din R. Moldova
Maia Sandu, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) din R. Moldova (facebook.com/PAS)

Liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a fost înregistrată oficial, miercuri 30 septembrie, în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

„Le mulţumesc tuturor celor care au colectat semnături şi au discutat cu oamenii în sate, la corturi, în curţile blocurilor din Chişinău. Cei mai mulţi dintre oamenii care muncesc în campanie nu se află în lumina reflectoarelor, nu-i vedeţi sau auziţi la televizor. Însă ei sunt eroii campaniei.

Aceşti oameni se implică în schimbarea pe care o dorim cu toţii, trecând peste greutăţi, peste disconfortul de a se trezi la 5 dimineaţa şi a merge până noaptea târziu prin satele Moldovei, şi datorită efortului lor imens vom învinge”, se arată într-un mesaj postat de Maia Sandu pe pagina sa de socializare.

Totodată, politiciana a specificat că vineri, 2 octombrie, începând cu ora 11:00, va da start campaniei electorale şi „mergem spre victorie şi schimbare. Datoria noastră este de a proteja sănătatea oamenilor, de aceea vom organiza un eveniment la care vă invităm să participaţi online”.

Până în prezent, în cursa electorală au fost înregistraţi patru candidaţi Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu şi Igor Dodon.

CEC a refuzat înregistrarea lui Andrian Candu, după ce mai multe semnături au fost invalidate. Curtea de Apel Chişinău a reconfirmat, luni, decizia CEC de a respinge înregistrarea liderului PRO Moldova în calitate de candidat în alegerile prezidenţiale din cauza neregulilor în listele de semnături de sprijin adunate.

Termenul pentru depunerea actelor în vederea înregistrării în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al R. Moldova se încheie joi, 1 octombrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe