Maia Sandu a depus semnăturile la CEC: Fiecare vot este preţios şi trebuie apărat

Maia Sandu a depus semnăturile la CEC, pentru a candida la alegerile prezidenţiale
Maia Sandu a depus semnăturile la CEC, pentru a candida la alegerile prezidenţiale (facebook.com/PAS)

Grupul de iniţiativă în susţinerea Maiei Sandu a depus miercuri, 23 septembrie, la Comisia Electorală Centrală listele de subscripţie în vederea susţinerii candidatei la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. În acelaşi timp, în faţa CEC s-au adunat susţinătorii liderului PAS pentru a cere alegeri libere şi corecte.

Maia Sandu a declarat că în alegerile prezidenţiale cetăţenii R. Moldova vor să scape de hoţi, să aleagă un conducător care să-i respecte şi să-i unească. Dar pentru aceasta e nevoie ca CEC să asigure ca alegerile să fie libere şi corecte. „Fiecare vot este preţios, fiecare vot trebuie apărat.”

În opinia preşedintei PAS, mai multe decizii şi declaraţii ale reprezentanţilor CEC au trezit semne de întrebare. Campaniile electorale trebuie să fie finanţate conform legii, doar din subvenţii de la stat şi donaţii şi cotizaţii de la oameni, colectate în mod cinstit.

Mai mult, Maia Sandu a cerut ca membrii CEC să verifice toate înregistrările prealabile, aşa încât deciziile despre deschiderea secţiilor de votare să fie corecte şi să nu se lase manipulaţi de „Maxim Lebedinschi, de oameni de-ai lui Dodon”.

Dodon înţelege că fără încălcări nu poate câştiga. Nu îi vom permite de data aceasta să manipuleze cu CEC, cu oamenii, a declarat în context deputatul Igor Grosu, menţionând că preşedintele deja împânzeşte teritoriile cu „scrânciobe (leagăn n.r.), de pe acum dă culioace (pungi n.r.), diplome ajungând să devalorizeze distincţiile de stat. „Sperăm ca în această Comisie mai sunt oameni care nu se lasă manipulaţi.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe