MAI refuză să dezvăluie identitatea membrilor trupei Carla's Dreams

Carla's Dreams
Carla's Dreams (Facebook)

Ministerul Afacerilor Interne informează, pe pagina sa de Facebook, că a refuzat să confirme identitatea membrilor trupei Carla's Dream, identitate pe care băieţii de la Carla's doresc să o ţină secretă şi pe care ruşii au "binevoit" să o dezvăluie recent.

"Am fost întrebaţi dacă putem să confirmăm identitatea membrilor trupei Carla's Dreams din fotografiile recent apărute în spaţiul virtual.

Vă spunem că informaţiile referitoare la o persoană (nume, imagine, adresă, informaţii bancare, informaţii medicale etc.) sunt date cu caracter personal iar în România legea protejează dreptul la viaţa intimă, familială şi privată a tuturor persoanelor.

Totodată, vă asigurăm că membrii trupei Carla's Dreams au intrat în România pe baza unor documente valabile...deci au identitate.
Cu identitatea cunoscută perfect sau #imperfect ...bucuraţi-vă de muzica lor!", comunică MAI pe pagina sa de Facebook, într-o postare ce a strâns aproape 3000 de like-uri.

Reamintim că luni, 5 septembrie, site-ul rusesc life.ru a publicat fotografii ale membrilor trupei Carla's Dreams în care aceştia nu au feţele pictate. Publicarea fotografiilor a avut loc la scurt timp după ce, fiind invitat la Moscova, solistul Carla's Dream "şi-a permis" să contrazică un prezentator TV din Rusia care a afirmat că trupa lor cântă în limba "moldovenească", spunându-i că ei cântă în limba română.

Primarul Chişinăului a criticat dur acţiunea jurnaliştilor ruşi, opinând că aceştia au acţionat "ca nişte lepre" când au deconspirat identitatea celor de la Carla's Dram.

"Timp de 4 ani oricine ar fi dorit, în Republica Moldova sau în România, ar fi putut să-i facă asta (trupei, n.red). Dar nu a făcut-o. De ce? Pentru că de farmec nu te atingi. Dacă te atingi, îl distrugi (...) Carla's Dreams a cucerit şi pentru că a găsit această nişă a anonimatului, prin care, apropo, a făcut să nu atragă toată gloria asupra propriei persoane. Ceea ce înseamnă modestie".

"El (solistul, n.red.) a venit la Moscova cu o piesă nouă în limba rusă. A vrut să fie politicos, să vă facă pe plac. Omul a fost de bun simţ. Voi ce aţi făcut? L-aţi dus pe la radiouri şi televiziuni, dar l-aţi şi plesnit, I-aţi scuipat în suflet. Şi v-aţi dat şi eroi pe deasupra. De ce, pentru că a spus că e limba română şi nu moldovenească pe care ne-aţi băgat-o pe gât din 1940 încoace, schimbându-i şi grafia din latină în chirilică?" a susţinut Chirtoacă, într-o postare pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură