Protestatari implicaţi în violenţele de la protestul anti-OUG 13, condamnaţi

O parte dintre provocatorii implicaţi în violenţele de la protestul împotriva infamei OUG 13, când au ieşit în stradă sute de mii de români, au fost condamnaţi de instanţă.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Nu mai puţin de 12 huligani care au deturnat protestul paşnic împotriva OUG 13, din februarie 2017, atacând atât forţele de ordine de lângă Guvern precum şi pe unii dintre protestatari, au fost condamnaţi, în primă instanţă, de Judecătoria Sectorului 1.

Potrivit Digi24, cei 12 bărbaţi au fost găsiţi vinovaţi pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii publice, iar trei dintre ei au primit pedepse cu executare.

Cea mai mare pedeapsă este de 4 ani şi jumătate de închisoare cu executare, plus o amendă penală de 3.000 de lei. O parte dintre persoanele condamnate trebuie să plătească şi daune materiale şi morale, către patru jandarmi, pentru prejudiciile suferite. Este vorba de sume cuprinse între 2.200 de euro şi 37.000 de euro.

O altă decizie pe care au luat-o magistraţii în prima instanţă se referă la prelevarea probelor biologice pentru aceste persoane, astfel încât acestea să figureze de acum încolo în bazele de date ale autorităţilor, pentru că sunt considerate periculoase.

Instanţa a mai decis şi confiscarea a două cuţite, găsite de anchetatori asupra ultraşilor violenţi.

Mai multe detalii despre decizia instanţei aici.