Mai mulţi bani pentru partid. PSD suprataxează orice. Cîţu acuză o mare "găinărie fiscală Dragnea-Vâlcov"

Creşterile salariale cu care se tot laudă PSD sunt, mai degrabă, o găinărie fiscală, căci în timp ce venitul net creşte urmărind trendul istoric, în schimb suprataxarea urmăreşte trendul "foamei de bani", procentul din venitul brut care merge la stat crescând semnificativ, explică senatorul Florin Cîţu.
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernele Dragnea au "sărit calul" în materie de suprataxare a economiei, acuză senatorul PNL Florin Cîţu, potrivit căruia de când PSD guvernează sub tutela lui Dragnea în timp ce venitul net nu a crescut cine ştie ce, în schimb suprataxarea a crescut conisderabil.

Astfel, în timp ce în buzunarele românilor intră cam aceeaşi sumă de bani, în cele ale statului, adică al lui Dragnea, se duc mai mulţi bani faţă de 2016. "Ce face PSD cu banii în plus pe care îi ia cu japca din economie?", întreabă retoric senatorul. Ei bine, "plăteşte pensii speciale şi îi transferă către buzunarele PSD-iştilor prin tot felul de programe 'speciale' ", susţine liberalul.

"PSD nu se poate ascunde de cifrele din economia reală. Guvernele PSD cresc taxarea economiei. Asta ştim cu toţii. Dar guvernele Dragnea au sărit calul.

Găinăria fiscală Dragnea -Vâlcov arată aşa: aceiaşi bani în buzunarele românilor dar mai mult (faţă de 2016) în buzunarele lui Dragnea.

În guvernarea Dragnea, venitul net nu a crescut în mod special dacă ne uităm la evoluţia istorică. Dar a crescut suprataxarea!", scrie, pe Facebook, Cîţu.

Potrivit senatorului, care prezintă şi două grafice pentru a-şi ilustra spusele, în 2018 procentul din venitul brut care merge la stat a crescut de la 28% la 40%! Mai rău, în pofida acestei creşteri, social-democraţii tot au un deficit record şi în acelaşi timp au scăzut la minim istoric procentele alocate investiţiilor.

"În primul grafic vedeţi evoluţia venitului brut versus venitul net. Chiar şi PSD-ştii ar vedea că venitul NET creşte dar urmăreşte trend-ul istoric. Nimic special acolo. Dar chiar şi PSD-iştii văd că în 2018 venitul BRUT a avut un salt care reprezintă o deviere de la evoluţia istorică. Da, este vorba de găinăria fiscală a lui Vâlcov.

Grafic
Grafic (Florin Cîţu)

În al doilea grafic prezint diferenţa dintre venitul brut şi cel net ca procent din venitul brut. Altfel spus arăt cât din venitul brut se duce la stat.

Până să ajungem la Dragnea, să ne uităm puţin în trecut. Guvernul Năstase a crescut taxarea crescând acest procent de la 24% la 30%. În 2005 a câştigat dreapta şi a introdus “cota unică” iar acest procent a scăzut de la 29% la 23%.

PSD suprataxează, oricând şi oriunde

După 2005, procentul din venitul brut care a mers la stat a crescut constant. În perioada 2005-2016 a crescut de la 23% la 28%. Asta până a venit Dragnea cu gaşca lui la guvernare. În 2018 procentul din venitul brut care merge la stat a crescut de la 28% la 40%! Asta da foame de bani la buget. Şi tot au un deficit record. În acelaşi timp au scăzut la minim istoric procentele alocate investiţiilor!

Ce face PSD cu banii în plus pe care îi ia cu japca din economie? Plăteşte pensii speciale (care trebuie să dispară) şi îi transferă către buzunarele PSD-iştilor prin tot felul de programe "speciale".

Guvernele Dragnea arată o nouă dimensiune a incompetenţei. În special cei din guvernul Dragnea 3. Să iei mai mult cu 40% din venitul brut şi tot să ai un deficit record arată clar că ori eşti hoţ ori eşti un administrator foarte prost. Sau amândouă", concluzionează liberalul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne