"Mai există copii care mor înecaţi în rahat, în UE?" - Ecaterina Andronescu, luată la rost de cetăţeni în Sibiu

Ministrul PSD al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, luata la rost de către un grup de protestatari din Sibiu.
Ministrul PSD al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, luata la rost de către un grup de protestatari din Sibiu. (Screenshot)

Aflată într-o vizită oficială în Sibiu, ministrul PSD al Educaţiei Ecaterina Andronescu a fost luată la rost, vineri, de către un grup de protestatari nemulţumiţi de starea actuală a învăţământului românesc.

În cadrul unui „dialog asumat cu cetăţenii”, unul dintre sibieni a întrebat-o pe social-democrată ce părere are despre faptul că „în România lui 2019, o ţară membră din UE încă are copii care mor înecaţi în rahat”.

„Şi cât de responsabilă vă simţiţi dumneavoastră de starea învăţământului românesc?”, a adăugat manifestantul.

Răspunsul ministrului Educaţiei a avut darul să incite şi mai mult protestatarii: „Eu vin după două zile de dialog cu miniştrii Educaţiei din UE şi în acest dialog am înţeles că toţi se confruntă cam cu aceleaşi lucruri cu care ne confruntăm şi noi”.

„Mai există copii care mor înecaţi în rahat, în Uniunea Europeană? Eu nu cred că în Uniunea Europeană vreun copil, în ultimii 40 de ani, a murit înecat în rahat”, a replicat acid protestatarul.

Ecaterina Andronescu a susţinut că nu este vina sa că, în România, şcolile, din punctul de vedere al patrimoniului, nu sunt în responsabilitatea Ministerului Educaţiei, ci în responsabilitatea autorităţilor locale. În acelaşi timp, ministrul a afirmat că îi este foarte greu să înţeleagă ce s-a întâmplat acolo, „de nu au făcut ce trebuiau să facă”.

Protestatarii nu s-au lăsat însă convinşi de acest argument şi au întrebat-o dacă cel puţin a iniţiat vreo comisie specială, cu „oameni dedicaţi”, care să ancheteze „cum a fost posibil ca un copil de 3 ani să moară înecat în rahat”.

„Mie mi se pare abominabil şi ar fi trebuit să vă daţi demisia”, a concluzionat unul dintre nemulţumiţi.

Ministrul PSD a încercat să se eschiveze de responsabilitate faţă de situaţia existentă în învăţământ, argumentând că deţine portofoliul abia din luna noiembrie, însă oamenii i-au amintit că a avut patru mandate până acum.

„Aţi mai fost la minister. Aţi distrus învăţământul!”, i-au reproşat protestatarii.

„Asta e părerea dumneavoastră. Puteţi să mă urâţi, dar eu sunt profesor de o viaţă şi toată viaţa mi-am făcut datoria”, a răspuns Ecaterina Andronescu.

La final, ministrul Educaţiei a fost nevoită să părăsească în grabă locul, nereuşind să facă faţă dialogului cu cetăţenii.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne