Mai e mult până departe. ANAF mai recuperează câţiva stropi din prejudiciul în dosarul ICA

ANAF a vândut vila lui Vlad Nicolae Săvulescu, fost şef în cadrul Agenţiei Domeniilor Statului condamnat la închisoare alături de Dan Voiculescu, recuperând astfel încă o mică parte din prejudiciul produs prin privatizarea frauduloasă a ICA.
.
. (Photos.com)

Fiscul a mai recuperat încă 2,25 milioane de lei din prejudiciul total de 60 de milioane de euro din dosarul privatizaţii Institutului de Cercetări Alimentare. Banii nu au fost recuperaţi din averea mogulului Dan Voiculescu, aceasta fiind în continuare greu de atins, ci din vânzarea vilei lui Vlad Nicolae Săvulescu, fost şef în cadrul Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), condamnat la 6 ani de închisoare alături de fondatorul Antenelor, relatează Hotnews.

Casa cu teren şi piscină, situată pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, a fost cumpărată la preţul stabilit în urma evaluării. Imobilul are o suprafaţă construită de 148 metri pătraţi, un teren aferent de 645,8 metri pătraţi, o piscină construită în anul 2006, cu o suprafaţă de circa 25 metri pătraţi, şi o cabină la poartă de aproape 7 metri pătraţi.

Fiscul a stabilit pentru întreg ansamblul un preţ de evaluare de 2.249.300 de lei, licitaţia încheindu-se la preţul de pornire.

În urmă cu o lună, fiscul a reuşit să vândă, pentru un milion de euro, şi o vila a Corinei Voiculescu amplasata în zona Herăstrău, unde a fost sediul firmei Crescent.

Reamintim că Dan Voiculescu a fost trimis după gratii, pentru 10 ani, în 2014, în dosarul ICA. La un an şi jumătate de la condamnare, statul reuşise să recupereze doar 1% din prejudiciul de 60 de milioane, demersurile în acest sens fiind blocate în instanţe de Voiculescu şi firmele sale care au deschis mai multe procese.

Potrivit Fiscului, judecătorii de la Tribunal au ignorat sentinţa penală de confiscare şi au recunoscut Antenei 3 dreptul de folosinţă asupra sediului din Băneasa, chiar dacă imobilul a trecut în patrimoniul statului încă din septembrie 2014. Instanţele de la Tribunal au recunoscut şi valabilitatea contractelor de închiriere dintre fosta ICA şi Antene.

Recent, judecătoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucureşti a sesizat DNA în cazul nerecuperării prejudiciului de peste 60 de milioane de euro din dosarul ICA – Dan Voiculescu. Judecătoarea a acuzat că magistraţii de la Tribunalul Bucureşti – instanţa de executare a deciziei definitive – au dispus verificări în străinătate doar pentru identificarea averii persoanelor fizice Dan, Camelia şi Corina Voiculescu, nu şi a averii firmelor al căror beneficiar real ar putea fi familia afaceristului.

Tot de curând, preşedintele ANAF, declara că Direcţia Generală Executări Silite Cazuri Speciale din cadrul Fiscului a recuperat din dosarul ICA 5,388 milioane de lei, respectiv 1,2 milioane de euro din totalul de 60.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne