Mahmud Abbas îi spune lui Putin că doreşte diminuarea rolului SUA in procesul de pace

Preşedintele rus Vladimir Putin (dr) dă mâna cu liderul palestinian Mahmud Abbas în timpul întâlnirii lor din Moscova, Rusia, 12 februarie 2018.
Preşedintele rus Vladimir Putin (dr) dă mâna cu liderul palestinian Mahmud Abbas în timpul întâlnirii lor din Moscova, Rusia, 12 februarie 2018. (Captură Imagine)

În timpul unei vizite efectuate luni la Moscova, liderul palestinian Mahmud Abbas i-a declarat preşedintelui rus Vladimir Putin că nu mai acceptă rolul Statelor Unite ca mediator în discuţiile cu Israelul din cauza comportamentului Washingtonului, se arată într-un articol publicat de agenţia de ştiri Interfax.

“Susţinem că, de acum înainte, refuzăm să cooperăm în orice formă cu SUA din poziţia de mediator, din moment ce ne opunem acţiunilor sale”, i-a declarat Abbas lui Putin la începutul discuţiei lor din Moscova.

“De exemplu, ‘cvartetului’ plus altor câtorva ţări le place modelul folosit pentru realizarea acordului cu Iranul”, a afirmat Abbas, făcând referire la discuţiile internaţionale privind programul nuclear al Teheranului.

Abbas şi aliaţii săi au fost foarte nemulţumiţi în decembrie 2017, când preşedintele Donald Trump a modificat o direcţie politică americană ce durează de câteva decenii, recunoscând Ierusalimul drept capitală a Israelului şi declanşând procesul de mutare a ambasadei SUA din Tel Aviv în oraşul revendicat şi de palestinieni.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe