Magistraţii Înaltei Curţi au decis că Radu Mazăre poate ieşi de la "Beciul Domnesc"

Radu Mazăre
Radu Mazăre (Sursa-Facebook)

Magistraţii Înaltei Curţi au decis joi că primarul suspendat al Constanţei, Radu Mazăre, poate fi judecat în arestul la domiciliu, relatează B1 TV.

Avocaţii lui Mazăre au susţinut, în faţa magistraţilor ÎCCJ că măsura arestării preventive nu se justifică şi că Mazăre poate fi cercetat în libertate.

Decizia nu este definitivă şi va fi contestată de DNA tot la Curtea Supremă.

Amintim că primarul Constanţei, pesedistul Radu Mazăre, a fost arestat preventiv în data de 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese. Săptămâna trecută, la solicitarea procurorilor DNA, judecătorii Curţii Supreme au prelungit şederea edilului în "Beciul Domnesc" cu încă 30 de zile.

Mazăre este acuzat că a solicitat şi primit aproximativ 9 milioane de euro de la reprezentanţii a doua societăţi comerciale în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

Mai multe despre dosarul lui Radu Mazăre puteţi citi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.