Magazin din Kuweit vinde peşte cu "lentile de contact" să atragă clienţii

Peşte
Peşte (captură Twitter @Bayan_kw)

Zilele trecute, o pescărie din Kuweit a scos la vânzare peşte cu lentile de contact cu scopul de a ascunde faptul că peştele nu era proaspăt şi pentru a atrage clienţii. La prima vedere pare o glumă, dar se pare că ideea ingenioasă a fost pusă în aplicare, iar autorităţile au intervenit deja în această chestiune.

Vestea a fost iniţial raportată pe reţelele sociale, sâmbătă, 1 septembrie, unde au apărut fotografii ale peştilor cu ochi falşi, care îi făceau să pară mai proaspeţi, când, de fapt, începeau să se degradeze.

(captură Twitter)

Potrivit presei locale, după ce fotografiile au devenit virale, autorităţile au lansat o anchetă şi, la final, au localizat pescăria cu pricina. Potrivit celor raportate de publicaţia RT, Ministerul de Comerţ din Kuweit a dispus închiderea imediată a localului.

Recomandările specifice ale Ministerului Sănătăţii cu privire la caracteristicile pe care ar trebui să le aibă ochii peştelui proaspăt sunt clare: „ochii prezenţi, trebuie să ocupe toată cavitatea orbitală, transparenţi, fermi, luminoşi, ieşiţi puţin în afară cu pupila închisă la culoare“. Desigur, vânzătorii ştiau perfect aceste informaţii şi au inventat „manevra ochilor falşi“ pentru a-i înşela pe cei care nu cunosc aceste detalii.

Această manevră ilegală, dar în acelaşi timp originală, a stârnit indignarea internauţilor, numind-o „ruşinoasă“ şi în acelaşi timp „periculoasă“.

Mai multe informaţii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură