Macron se va întâlni cu Putin în fortul francez Bregancon, în august

Preşedintele francez Emmanuel Macron
Preşedintele francez Emmanuel Macron (Thierry Monasse/Getty Images)

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că l-a invitat pe omologul său rus Vladimir Putin pentru a purta discuţii luna viitoare în fortul Bregancon, reşedinţa de vară a preşedinţilor francezi, situată pe Coasta de Azur, RFE/RL.

Macron a făcut remarcile sâmbătă, după ce a ajuns la fortul medieval din apropierea satului Bormes-les-Mimosas pentru a-şi petrece vacanţa de vară. Acesta a susţinut că se va întâlni cu Putin pe 19 august, cu câteva zile înaintea găzduirii unui summit G7.

Liderul din Paris a precizat că discuţiile vor avea loc la fort deoarece în această reşedinţă se pot “desfăşura activităţi în izolare… şi pot fi primiţi lideri străini. Şi astfel se va proceda cu Vladimir Putin peste câteva săptămâni”.

Macron a fost criticat anul trecut când s-a descoperit că a cheltuit 38.000 de euro pentru a construi o piscină la fort.

Potrivit Agenţiei ruse de ştiri TASS, Moscova a confirmat că pregătirile pentru vizita lui Putin în Franţa sunt în derulare.

Liderii celor mai dezvoltate şapte naţiuni din lume se vor întâlni în oraşul francez sud-vestic Biarritz în perioada 24-26 august.

În acest an, Franţa deţine preşedinţia grupului G7, din care mai fac parte Marea Britanie, Canada, Germania, Italia, Japonia şi Statele Unite.

Rusia a făcut parte din grupul care anterior s-a numit G8, însă a fost expulzată în 2014, după ce a anexat ilegal peninsula ucraineană Crimeea.

Anexarea Crimeei nu a fost recunoscută de comunitatea mondială, iar SUA şi Uniunea Europeană au aplicat sancţiuni împotriva Rusiei pentru alipirea peninsulei, precum şi pentru sprijinul pe care îl acordă separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe