Macovei: Valoarea contractelor din „dosarul Şova” a crescut nejustificat după ce Ponta a devenit partener

Monica Luiza Macovei,europarlamentar PDL
Monica Luiza Macovei,europarlamentar PDL (Epoch Times România)

Comentând dosarul în care purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, este bănuit de complicitate la abuz în serviciu în legătură cu contractele pe care fosta sa casă de avocatură le-a avut cu societăţile energetice Rovinari şi Turceni, europarlamentarul PDL Monica Macovei a evidenţiat faptul că valoarea acelor contracte a crescut brusc după ce premierul Victor Ponta a devenit partener al societăţii.

Macovei susţine, bazat pe documente, că valoarea contractelor lui Şova cu Rovinari şi Turceni a crescut spectaculos după ce Ponta a devenit partener senior pe 30 august 2007.

"După ce a avut aceste contracte cu Turceni şi Rovinari, brusc valoarea acestora a crescut după ce Ponta a devenit partener la firma de avocatură Şova. Din acel moment, valoarea contractelor a crescut prin acte adiţionale brusc şi fără justificări. Foarte mult. Vorbim de complexe energetice din Gorj, unde Ponta e deputat. Are influenţă acolo. Deci asta e o metodă prin care banii publici se duc în buzunarele unor politicieni. Schema e următoarea: sunt avocat, mă fac politician, apoi fac contracte cu instituţiile publice. Şi sumele sunt foarte mari. Erau sume enorme", a declarat Monica Macovei, într-o intervenţie la Realitatea TV.

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a tras încă din 2009 semnale de alarmă în legătură cu contractele făcute de Şova cu complexele Turceni şi Rovinari, precum şi cu mărirea valorii acestora după ce Ponta i-a devenit partener.

Dan Şova, a fost chemat, miercuri dimineaţă, la DNA, pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile. Potrivit Hotnews, la ieşirea din DNA, Dan Şova a anunţat că are calitatea de suspect în acest dosar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne