Macovei: Toader, sluga coaliţiei penale, a pus OUG pe masa Guvernului. Dispreţuieşte judecătorii şi procurorii

Europarlamentarul Monica Macovei a reacţionat după ce Guvernul Dăncilă a adoptat OUG privind secţia specială de investigare a magistraţilor.
Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Guvernul Dăncilă a adoptat, "ca hoţii", "netransparent", ordonanţa de urgenţă prin care înfiinţează secţia specială pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, a transmis joi, pe pagina sa de socializare, europarlamentarul Monica Macovei.

"Toader, sluga coaliţiei penale PSD, ALDE, UDMR, a pus pe masa Guvernului această OUG. Acelaşi Toader a încălcat recomandarea Comisiei de la Veneţia, din iulie 2018, care cerea Guvernului să „reevalueze” propunerea privind înfiinţarea acestei secţii. Dacă o dispreţuieşte, să nu se mai laude că este membru al acestei Comisii! De ce mai stă ministru al Justiţiei dacă dispreţuieşte judecătorii, procurorii şi CSM? Răspunsul este evident: ca să le calce în picioare independenţa şi profesionalismul. Modelul lui e procurorul subordonat controlului ierarhic, cum ne-a spus public procurorul propus de el la şefia DNA", a declarat Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei susţine că pericolul înfiinţării secţiei speciale de anchetare a magistraţilor este major: presiuni pentru intimidarea şi şantajarea judecătorilor şi procurorilor şi ruperea DNA, unde funcţiona până acum o secţie pentru magistraţi.

"România a ajuns ţara în care afli din Monitorul Oficial ce conţin actele adoptate de Guvern, condusă de un grup de politicieni corupţi, serviţi de slugile loiale din fruntea ministerelor", a punctat Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne