Macovei: Să nu ne lăsăm păcăliţi! "Disidenţii" din PSD vor să continue războiul cu statul de drept şi justiţia

PSD îşi va schimba, probabil, liderul, dar îşi va continua războiul cu statul de drept şi justiţia independentă, a transmis deputatul european Monica Macovei, în contextul mişcărilor tectonice din PSD care s-ar putea finaliza cu debarcarea lui Liviu Dragnea.
Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

PSD este cel mai toxic partid politic, care îi minte pe români şi îşi urmăreşte agenda proprie de destabilizare a statului de drept şi îngroparea justiţiei independente, a acuzat miercuri, pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul Monica Macovei.

"Aşa-numiţii disidenţi din PSD, cei care vor să-l schimbe pe Dragnea de la conducerea partidului, tocmai au anunţat că modificarea legilor justiţiei, a codurilor penale, chiar şi amnistia şi graţierea nu au fost finalizate pentru că Dragnea 'a devenit, prin vulnerabilitatea sa juridică, un obstacol în adoptarea acestor reglementări'. PSD, cu sau fără Dragnea la conducere, vrea ca în această sesiune parlamentară să fie adoptate definitiv modificările la legile justiţiei şi la codurile penale, iar legea amnistiei şi graţierii să intre în consultare publică. Cât de ipocriţi sunt? Vor ce vrea şi Dragnea", a declarat Macovei.

Potrivit deputatului european, menţinerea Vioricăi Dăncilă în fruntea Guvernului şi propunerea din partea "disidenţilor" să preia şi şefia PSD înseamnă subminarea totală a şanselor României de a asigura în mod onorabil şi responsabil preşedinţia Consiliului UE de la 1 ianuarie 2019.

"PSD îşi va schimba, probabil, liderul, scăpând de ruşinea de a fi condus de un condamnat, dar îşi va continua războiul cu statul de drept şi justiţia independentă. Să nu ne lăsăm păcăliţi!", a conchis Macovei.