Macovei: Putin se foloseşte de maghiari pentru a destabiliza România

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Candidatul independent la prezidenţiale, Monica Macovei, a declarat, luni, că preşedintele rus, Vladimir Putin, se foloseşte de minoritatea maghiară pentru a destabiliza România.

Privitor la mişcarea pentru autonomie demarată de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care a anunţat un referendum în aşa-numitul Ţinut Secuiesc, Macovei a afirmat că aceste acţiuni sunt orchestrate de Moscova.

”Da, sigur, am fost prima care a spus asta. Când ai un conflict la graniţa de est care vine tocmai dintr-un conflict îngheţat, nu faci aşa ceva”, a declarat europarlamentarul.

O poziţie destabilizatoare şi pro-rusă a arătat şi premierul Victor Ponta, care s-a aliniat cu Moscova, făcând presiuni la adresa procurorilor, în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani deschis companiei ruseşti Lukoil, a mai subliniat Monica Macovei.

"Ponta este ca o pisicuţă în faţa ruşilor. Vine ambasadorul rus şi Ponta dă o palmă justiţiei. În capul lui vrea să ne ducă spre ruşi.

Vinerea trecuta s-a predat comanda bazei de la Deveselu. De ce credeţi că nu a fost nicio oficiliatate română, nu a fost un mare eveniment?

Bănuiesc că americanii nu au venit la nivel mai înalt pt. că Ponta se poartă cum se poartă cu ruşii şi chinezii şi, doi, au văzut că nu este România reprezentată la nivel înalt. E foarte grav, şi în aceeaşi zi s-a dus la Chişinău şi de acolo a criticat-o pe Victoria Nuland”, a adăugat candidatul independent la funcţia de preşedinte.