Macovei: Ponta să se ducă la Est cu baroni cu tot, dar fără România

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

„România trebuie să rămână pe direcţia Vest, iar Ponta să se ducă la Est cu baroni cu tot, dar fără România”, scrie duminică, pe blogul personal, europarlamentarul Monica Macovei, adăugând că numai un conducător demn cu dragoste de ţară, dreptate şi adevăr poate duce România pe calea dreaptă a libertăţii şi prosperităţii.

Macovei a afirmat că acţiunile Rusiei, care continuă să destabilizeze estul Ucrainei şi să susţină grupări teroriste la câteva sute de kilometri de graniţa de est a României, sunt acte de agresiune armată, iar trimiterea de vehicule blindate în Ucraina este o declaraţie de război şi o invazie - mascate sub pretexte umanitare.

Ucrainenii şi-au apărat teritoriul şi au deschis focul împotriva blindatelor ruseşti trecute peste graniţă, în timp ce Putin juca comedia “ajutorului umanitar”, a adăugat Macovei.

În opinia fostului ministru de Justiţie, ucrainenii care luptă împotriva invaziei ruseşti apără libertatea şi democraţia în Ucraina, dar şi viitorul României. În contextul în care partenerii din NATO, în frunte cu Statele Unite, au declarat deja că integritatea teritorială a Ucrainei nu este negociabilă, Macovei susţine că asta ar fi trebuit„ să declare răspicat şi Ponta şi guvernul lui, dar ei au tăcut în complicitate cu ruşii şi împotriva interesului României”.

De câteva zile, cancelariile occidentale sunt în alertă maximă, transmiţându-i lui Putin să oprească invazia, însă lui Ponta îi e frică să aibă „o reacţie demnă şi curajoasă” în faţa invaziei ruseşti în Ucraina, acţionând împotriva intereselor României, este de părere Macovei.

„(...) Ponta se pricepe la ceva: pupă moaşte în timp ce minte şi protejează hoţia, jignindu-i pe oamenii cinstiţi şi cu credinţă. Nu ai cum să crezi în Dumnezeu şi, în acelaşi timp, să minţi şi să conduci mafioţi locali care trăiesc din jaf public şi fură cu neruşinare din buzunarul fiecăruia dintre noi. Ponta calcă în picioare poruncile biblice ”să nu furi” şi “să nu minţi”. PSD înseamnă minciună, dragoste de corupţie şi mafie. Vrem o Românie pe calea dreaptă a libertăţii şi prosperităţii? Se poate, dar doar cu un conducător demn cu dragoste de ţară, dreptate şi adevăr”, a mai declarat Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne