Macovei: Ponta a adus înapoi dictatura politicului asupra Justiţiei

Monica Macovei, europarlamentar PDL
Monica Macovei, europarlamentar PDL (Epoch Times România)

Este bine cunoscută fermitatea cu care fostul ministru al Justiţiei, europarlamentarul PDL Monica Macovei, îl atacă pe premierul Victor Ponta. Luni, Macovei scria pe blogul personal că ne întoarcem „înapoi la dictatura politicului asupra justiţiei”, amintind de faptul că Ponta, pe care l-a comparat cu premierul georgian Ivanişvili, „îl ameninţă pe preşedinte cu fabricarea unor dosare penale”.

Victor Ponta l-a ameninţat pe preşedintele Traian Băsescu cu „fabricarea unor dosare penale după terminarea mandatului atunci când a declarat că o să mai fie nimic Băsescu de la anul. S-ar putea să fie vreun inculpat, dar asta e treaba justiţiei, nu a mea. A avut imunitate în aceşti 10 ani”, a explicat Macovei.

În opinia ei această declaraţie „a dovedit încă o dată că pentru România Ponta vrea: 1) dictatură, adică toată lumea la cheremul lui Ponta, altfel se duce la închisoare; 2) justiţie sub control politic, adică non-justiţie; 3) domnia legii înlocuită cu domnia fărădelegii; 4) sugrumarea pieţei libere de către mafia de partid fără ca această mafie să fie anchetată sau condamnată”.

Monica Macovei a făcut paralela între strategia lui Ponta şi modelul georgian şi ucrainian după ieşirea de la putere a forţelor democratice pro-europene şi pro-atlantiste din aceste două ţări. Europarlamentarul remarcă cum „Ponta schimbă direcţia Vest a României către Est”.

„În Georgia, după ce Bidzina Ivanişvili a devenit premier, au fost arestaţi fostul prim-ministru, foştii miniştri ai apărării, justiţiei, alţi miniştri din guvernarea precedentă pro-europeană şi pro-NATO, fostul procuror general, în total circa 200 de oficiali din fostul guvern. Într-un interviu publicat de Le Monde, la fel ca şi Ponta, premierul georgian Ivanişvili a declarat cu privire la Mihail Saakaşvili, în acel moment încă preşedinte al Georgiei, că justiţia va decide, dar că ar exista probe de vinovăţie împotrivă acestuia. Au urmat reacţii dure din partea Comisiei Europene. De unde ştia noul premier al Georgiei că sunt probe de vinovăţie împotrivă preşedintelui?

Efectul: Georgia a fost eliminată de pe lista celor care vor semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană în noiembrie 2013. Acesta este modelul pe care îl urmează Ponta: România alături de Putin, nu în Uniunea Europeană”, a explicat aceasta.

În concluzie Victor Ponta „a dovedit din nou că vrea să subordoneze politic procurorii şi judecătorii, conform poftelor lui personale de răzbunare pe adversarii politici”, a remarcat Macovei.

„Dacă vrem să nu pierdem ce am câştigat atât de greu, să deschidem ochii şi mintea şi să vedem clar că Ponta vrea să ne întoarcem la modelul dictaturii politicului asupra justiţiei”, a fost concluzia fostului ministru al Justiţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne