Macovei: Politicienii corupţi care fură din banii publici vor să-şi păstreze averile. Nu pot fi lăsaţi să continue

Motto-ul Directivei confiscării este: urmăreşte banii, pune-i sub sechestru, în orice colţ de lume ar fi, aşa încât să poată fi confiscaţi, a dezvăluit europarlamentarul Monica Macovei.
Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Guvernul va avea dificultăţi să convingă Parlamentul să adopte legea de transpunere a Directivei confiscării într-o formă corespunzătoare, pentru că mulţi politicieni se vor opune, a atras atenţia, la a VI-a Conferinţă pan-europeană a oficiilor de recuperare a creanţelor provenite din infracţiuni, fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei.

"Politicienii care fură din banii publici, care sunt corupţi, vor să-şi păstreze averile. Dar nu pot fi lăsaţi să continue. Cred că sunt inculpaţi sau infractori care preferă să stea 2-3 ani la închisoare şi apoi să iasă, averea să le rămână intactă şi să ştie ca şi-au asigurat 2-3 generaţii după ei. Asta trebuie să schimbăm şi să nu mai fie siguri că rămân cu averea. Este o bătălie care trebuie câştigată şi e o bătălie pentru care merită să ne luăm orice riscuri", a declarat Monica Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei a arătat că Directiva confiscării prevede sechestrarea bunurilor şi confiscarea lor, confiscarea extinsă a bunurilor care nu pot fi justificate prin venituri, confiscarea de la terţi, precum şi confiscarea atunci când procesul nu ajunge la o condamnare dacă, pe baza probelor administrate, s-ar fi ajuns la o condamnare.

"Cred, de asemenea, că cel mai în măsură şi cel mai interesat să urmărească executarea până la capăt este judecătorul care a dispus confiscarea. Pentru că acest judecător a gândit, a administrat probele, crede în ele, a dispus confiscarea şi este singurul interesat să meargă cu ea până la capăt", a punctat Monica Macovei.

Discursul integral al fostului ministru al Justiţiei poate fi urmărit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne