Macovei: Pleşoianu a făcut România de râs la Bruxelles. S-a dus să o "audieze" pe şefa DNA

Europarlamentarul Monica Macovei a reacţionat după ce pesedistul Liviu Pleşoianu s-a dus special la Bruxelles s-o întrebe direct în faţă pe şefa DNA - invitată la o conferinţă pe tema anticorupţiei, dacă a participat la celebra întâlnire din sufrageria generalului Oprea.
Liviu Pleşoianu (centru)
Liviu Pleşoianu (centru) (Liviu Pleşoianu)

Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 trebuie să spună dacă i-a dat mandat pesedistului Liviu Pleşoianu să vină la Bruxelles să o "audieze" pe şefa DNA, a solicitat miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, europarlamentarul Monica Macovei.

"Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a spus că este membru al comisiei de anchetă privind alegerile din 2009 şi că a venit la Bruxelles să-i pună întrebări, în această calitate, procurorului şef al DNA. Presupun că Pleşoianu a fost adus la Bruxelles de europarlamentarii PSD&ALDE, iar Cătălin Ivan, Maria Grapini şi Mircea Diaconu, care au vorbit la dezbaterea de marţi, au girat tot acest circ. Întreb membrii comisiei de anchetă privind alegerile din 2009: ştiaţi că Liviu Pleşoianu vine la Bruxelles? I-aţi dat, prin vot, mandat să îi pună întrebări procurorului-şef al DNA? Aţi înştiinţat, ca orice instituţie a statului de drept şi care se respectă, procurorul-şef al DNA că va fi "audiat" de Liviu Pleşoianu? Vă întreb pentru că deputatul Pleşoianu s-a folosit de calitatea de membru al comisiei de anchetă pentru a face România de râs la Bruxelles. Vă daţi seama că prin lipsa dvs de reacţie giraţi un comportament dezonorant pentru orice politician de bună-credinţă?", a declarat Macovei.

Potrivit fostului ministru al Justiţiei, evenimentul la care a fost invitată şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, intitulat "Lecţii de învăţat din România: schimbul de bune practici între autorităţile anticorupţie din România şi Ucraina", a fost organizat de europarlamentari din grupul ALDE, din care fac parte Norica Nicolai şi Mircea Diaconu, şi cel al Verzilor.

"La Bruxelles, PSD&ALDE ne-au arătat că pot preda lecţia bătăii de joc şi a umilirii românilor. La Bucureşti, în Parlament, reprezentanţii PSD şi ALDE construiesc, cu fiecare comisie de anchetă pe care o propun, o justiţie paralelă. Ei nu vor să existe procurori şi judecători care să-i ancheteze şi să îi judece. Ei vor să aibă propria lor justiţie politică, o adevărată injustiţie pentru popor. Vreţi să fiţi părtaşi la asta?", a precizat Macovei.

Pentru detalii despre "peripeţiile" pesedistului Pleşoianu la Bruxelles intraţi aici.