Macovei: Justiţia paralelă a penalilor din Parlament este ilegală, seamănă teroarea

Noile comisii parlamentare de anchetă anunţate de liderul PSD Liviu Dragnea reprezintă o formă de presiune asupra justiţiei şi de intimidare a procurorilor, judecătorilor şi jurnaliştilor, consideră fostul ministru Monica Macovei.
Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Liderii PSD şi ALDE - Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu - îşi construiesc justiţia paralelă în Parlament, comisie cu comisie, o justiţie care să nu-i ancheteze pe ei, ci pe procurorii DNA, pe jurnaliştii care au scris şi pe toţi cei care au expus public afacerile şi faptele lor ilegale, a acuzat miercuri, pe pagina sa de socializare, europarlamentarul Monica Macovei.

"La fel de grav, Dragnea i-a ameninţat pe faţă, la televizor, pe procurorii care anchetează şi pe jurnaliştii care scriu de afacerile lui din Brazilia sau despre Tel Drum şi a promis că lucrurile nu vor rămâne aşa. Se vor întâmpla lucruri importante în Parlament, a spus Dragnea ameninţător, protejat de mogulul penal Voiculescu. Intenţiile lui Dragnea şi Tăriceanu de a constitui noi comisii parlamentare de anchetă, după modelul celei care a anchetat sufrageria lui Oprea, sunt tot atâtea forme de presiune asupra justiţiei şi de intimidare a procurorilor, judecătorilor şi jurnaliştilor", a declarat Monica Macovei.

Europarlamentarul susţine că Dragnea nu ameninţă doar procurorii şi jurnaliştii, ci dărâmă statul de drept.

"Justiţia paralelă a penalilor din Parlament este ilegală, dar pentru ei legea nu mai există. Dragnea şi Tăriceanu seamănă teroarea în justiţie, iar Tudorel Toader, în cârdăşie, le face pârtie cu modificările scandaloase la legile justiţiei", a conchis Monica Macovei.