Macovei intră în luptă: „Eu sunt singura care poate să-l bată pe Ponta” (video)

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

„Candidez pentru a schimba România. Vrem investiţii curate, locuri de muncă. Eu aduc nou în politică o experienţă mare în plan intern şi extern şi obiective realizate şi integritate pe scena politică”, a declarat europarlamentarul PDL Monica Macovei într-o conferinţă de presă prin care şi-a anunţat candidatura independentă la alegerile prezidenţiale.

Macovei a prezentat câteva dintre obiectivele proiectului ei prezidenţial: locuri de muncă, creşterea bunăstării şi reducerii discrepanţelor de venituri, prin scăderea fiscalităţii, o educaţie care să treacă de la asimilarea de cunoştinţe la dobândirea de competenţe şi care să fie corelată cu cerinţele de pe piaţa muncii. În domeniul sănătăţii, ea a pledat pentru un pachet minim de servicii de sănătate de calitate pentru toţi cetăţenii României.

Candidatura Monicăi Macovei se adresează „tuturor românilor care vor să schimbe România în bine”. „Am negociat cel mai bine. Am 40 de legi adoptate în Parlamentul European şi doresc să fac asta prin negociere. Voi negocia şi voi aduce oamenii la masă pentru negocieri, pentru a îndeplini obiectivele pentru ţară”, a explicat europarlamentarul.

Macovei a mai spus că nu intenţionează să demisioneze din PDL şi nu simte că se autoexclude pentru că a făcut multe lucruri bune pentru acest partid. „Am luat această decizie de a candida acum două luni de zile. Nu încalc nicio regulă din statut pentru că regulile s-au schimbat”, a precizat ea.

La întrebarea jurnaliştilor legată de divizarea dreptei prin numărul mare de candidaţi de dreapta, Macovei a răspuns că intrarea ei în competiţie nu vizează divizarea, ci unificarea. „Eu sunt singura care poate să-l bată pe Ponta. Mă adresez în primul rând persoanelor de dreapta, dar pot atrage şi voturi din afara bazinelor partidelor, ale celor care stau acasă şi nu votează”, a precizat fostul ministru al Justiţiei. În opinia ei, românii sunt pregătiţi să voteze un independent şi o femeie în cursa pentru Cotroceni.

Mă adresez în primul rând persoanelor de dreapta, dar pot atrage şi voturi din afara bazinelor partidelor, ale celor care stau acasă şi nu votează

Referitor la desfăşurarea campaniei, Macovei a afirmat că se bazează pe voluntariat şi mici donaţii. „Sute de voluntari s-au înscris deja în campania mea. Eu îmi voi strânge singură semnăturile, nu ca Mircea Diaconu. Voi bate toată ţara”, a explicat ea.

„Eu sunt încrezătoare pentru că sunt un candidat cu curaj, cu determinare, cu integritate, care a dovedit totdeauna că ceea ce a spus că face a făcut”, a concluzionat Macovei.