Macovei: Inspectorii CSM i-au "executat la ordin" pe procurorii DNA care au instrumentat dosarul OUG 13

Procurorii care au instrumentat dosarul OUG 13 au fost puşi la zid, la ordin, de Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, a tras un semnal de alarmă europarlamentarul Monica Macovei, care acuză că distrugerea DNA merge înainte sub steagul PSD.
Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Inspecţia judiciară a declanşat o acţiune disciplinară împotriva procurorilor Marius Bulancea, Paul Dumitriu şi Jean Uncheşelu, acuzaţi de exercitarea funcţiei cu rea-credinţă în dosarul în care au anchetat modul de adoptare a faimoasei OUG 13, demers catalogat drept o "execuţie la ordin" de europarlamentarul Monica Macovei.

"Să mai repetăm că hotărârile CCR se aplică numai pentru viitor? Inspectorii CSM ştiu asta, ceea ce înseamnă că asistăm la o "execuţie" a unor procurori DNA şi, ca orice "execuţie", este la ordin. Procurorii DNA au dat curs unei plângeri depuse în legătură cu posibile ilegalităţi legate de OUG 13 pe 2 februarie 2017, dar abia în 27 februarie CCR constata existenţa unui conflict constituţional între Ministerul Public şi Guvern. Cum ar fi putut şti procurorii că CCR va fi sesizată în legătură cu ancheta lor şi că va ajunge la concluzia că membrii Guvernului nu pot fi anchetaţi în legătură cu adoptarea unor acte normative, nici dacă ar fi putut comite şi fapte penale (ar fi sustras documente, ar fi primit mită etc) când au adoptat un act normativ?", a declarat Macovei.

Europarlamentarul întreabă, retoric, de ce Inspecţia judiciară produce o decizie "contrară chiar Constituţiei", invocă decizia CCR care a apărut după declanşarea anchetei DNA şi induce "în mod fals impresia" că procurorii ar fi încălcat o decizie Curţii.

"Oare au primit ordin să găsească neapărat ceva la DNA, ca să poată ministrul Justiţiei să propună schimbarea unor procurori DNA cu funcţii de conducere? A început "execuţia" stalinistă? Sunt argumente că nu? Eu am unul că da, a început: Inspecţia judiciară a dat un prim comunicat că vrea să treacă la Ministerul Justiţiei imediat după ce Tudorel Toader a anunţat această modificare. La Ministerul Justiţiei înseamnă sub comanda ministrului. Inspectorii care au dat acel comunicat de presă au arătat că nu mai au niciun fel de independenţă, din moment ce vor să treacă sub control politic, şi nu mai au nicio calitate morală să cerceteze disciplinar judecători şi procurori", a precizat Macovei.

Distrugerea DNA merge înainte sub steagul PSD şi, dacă acum nu apărăm independenţa judecătorilor şi procurorilor, a celor care au ales să fie independenţi, pierdem o putere în stat şi trecem pragul dictaturii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne