Macovei: Dragnea a făcut noi ameninţări! Avem nevoie de presă independentă şi justiţie puternică!

Dezbaterile din Parlamentul European pe tema statului de drept din România sunt cu atât mai necesare cu cât doi condamnaţi – Dragnea şi Voiculescu – pun acum la cale cum să închidă definitiv gura presei libere, susţine Monica Macovei.
Monica Macovei
Monica Macovei (Mihut Savu /Epoch Times Romania)

Europarlamentarul Monica Macovei trage un semnal de alarmă cu privire la ultimele ameninţări ale lui Liviu Dragnea la adresa independenţei presei, ameninţări ce demonstrează, o dată în plus, cât de necesare sunt dezbaterile din Parlamentul European pe tema statului de drept din România.

"Avem nevoie de presă independentă şi justiţie puternică!", transmite Macovei care mai atrage atenţia că, miercuri, europarlamentarii PSD şi ALDE vor încerca şi în plenul Parlamentului European la dezbaterea despre statul de drept şi independenţa justiţiei din România, să denigreze ţara şi pe români.

"Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, vine în seara asta în Comisia LIBE să discutăm despre situaţia din România, inclusiv independenţa sistemului judiciar. Discuţia a fost introdusă de urgenţă pe ordinea de zi, săptămâna trecută, pentru că niciodată până acum oficialii europeni nu au fost atât de îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în România: asaltul neobosit asupra justiţiei, atacul brutal asupra românilor care protestează faţă de derapajele PSD&ALDE.

În plus, Dragnea a făcut aseară noi ameninţări la independenţa presei şi a libertăţii de exprimare şi a trasat sarcini să se facă o lege împotriva jurnaliştilor independenţi care nu se lasă păcăliţi şi scriu onest despre cum PSD&ALDE confiscă ţara zi de zi.

Doi condamnaţi – Dragnea şi Voiculescu – pun acum la cale cum să închidă definitiv gura presei libere, după ce au văzut că jurnaliştii independenţi nu s-au speriat de controalele ANAF sau de ameninţările politicienilor cu dosare penale şi continuă să publice investigaţii despre cum e jefuită ţara şi cum justiţia şi statul de drept sunt sugrumate.

Dezbaterile din Parlamentul European sunt cu atât mai necesare. Încercările lui Dăncilă şi Tăriceanu, veniţi preventiv săptămâna trecută la Bruxelles, de a le spune deputaţilor europeni că în România cei care protestează faţă de PSD&ALDE sunt “drogaţi” şi că din cauza “protocoalelor secrete” o duc românii rău au eşuat. Europarlamentarii PSD şi ALDE vor încerca şi în plenul Parlamentului European, miercuri, la dezbaterea despre statul de drept şi independenţa justiţiei din România, să denigreze ţara şi pe români, să scoată de la naftalină subiecte prăfuite, să citească punctajele unor condamnaţi, să facă rău României.

Depinde de noi toţi ca adevărul să învingă! Şi, pentru asta, avem nevoie de presă independentă şi justiţie puternică", transmite Macovei, într-un comuniat de presă remis Epoch Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne