Macovei, despre legăturile dintre Meleşcanu, colonelul Dogaru şi ideologul lui Putin

Monica Macovei
Monica Macovei (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Asistăm în acest moment la o adevărată operaţiune de vulnerabilizare a României şi discreditare a instituţiilor de securitate naţională, a avertizat marţi prezidenţiabilul Monica Macovei, în cadrul unui comunicat de presă intitulat "România în ape tulburi şi ruşii la graniţă".

"Teodor Meleşcanu, până ieri şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), îşi depune candidatura la Preşedinţie, după ce semnăturile i-au fost strânse, în timp ce se afla la conducerea SIE, de sindicatul pro-rus al cadrelor militare în rezervă, condus de colonelul Dogaru. Colonelul Dogaru este cel care a semnat în 2012 un protocol cu PSD şi PNL pentru desfiinţarea Curţii Constituţionale, DNA, ANI şi CNSAS. Legătura dintre sindicatul colonelului Dogaru şi agenţii de influenţă ruşi este de notorietate. Alexandr Dughin, consilier personal al lui Putin şi ideologul din spatele conceptului de Euroasia, a fost în repetate rânduri la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu colonelul Dogaru", a remarcat Monica Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei îl invită pe Teodor Meleşcanu să răspundă la câteva întrebări:

1. Cum este posibil ca o organizaţie pro-rusă din România care are legături cu Alexandr Dughin, consilier personal al lui Putin, să strângă semnături pentru candidatura sa la preşedinţia României, în timp ce era director al SIE, serviciu care se ocupă cu "apărarea României şi a intereselor sale" de duşmanii ei externi?

2. Cine a semnat pentru candidatura lui Meleşcanu? Cadrele militare din subordinea lui şi ale lui Dogaru? Mă îndoiesc că s-au strâns semnături de la oameni, pe stradă, cât timp Meleşcanu era şeful SIE.

"În această lună, Putin a spus că, dacă este cazul, în două zile armata rusă ajunge la Bucureşti, Vilnius sau Varşovia, potrivit unui document intern al Comisiei Europene, citat de presa germană. În 2012, fostul secretar de stat american Hillary Clinton a afirmat că Rusia doreşte să 'resovietizeze' estul Europei", a evidenţiat Macovei.

Întâmplările din ultimele zile creează nesiguranţă în rândul românilor, pe care am mai întâlnit-o doar la începutul anilor 90

În opinia acesteia, prin autodenunţul lui Robert Turcescu şi reacţia Ministerului Apărării Naţionale se lasă să se înţeleagă că serviciul de informaţii al Armatei ar avea agenţi acoperiţi în presa din România.

"Victor Ponta face declaraţii în doi peri despre acest caz, sugerând că este o răzbunare politică a PSD ('cine seamănă vânt, culege furtună'). Reamintesc că Ponta şi-a subordonat serviciile de informaţii ale Armatei şi Poliţiei. Oare de ce? Zilele acestea apar multe informaţii despre ofiţeri acoperiţi în politică şi presă şi se anunţă şi altele. Întâmplările din ultimele zile creează nesiguranţă în rândul românilor, pe care am mai întâlnit-o doar la începutul anilor 90", a adăugat Macovei.

În condiţiile în care la graniţa de est a României are loc o agresiune fără precedent a Federaţiei Ruse împotriva unui stat vecin, Ucraina, Macovei subliniază că slăbirea serviciilor de securitate face România vulnerabilă în faţa pericolului rusesc.

"România trebuie să întărească relaţia cu Statele Unite şi NATO şi cu ceilalţi parteneri din Vest, acum când în joc este viitorul României şi al regiunii. Numai un preşedinte credibil, serios, clar pro-Vest şi fără un trecut dubios poate garanta siguranţa, libertatea şi democraţia în România", a concluzionat candidatul la prezidenţiale.