Macovei: Demisia lui Niţu este absolut necesară. A beneficiat de un "folos necuvenit" în dosarul Oprea

Procurorul General Tiberiu Niţu, al cărui nume apare şi el în dosarul Oprea, trebuie să facă un pas în spate, este de părere Monica Macovei.
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10 (Eugen Horoiu)

"Abţinerea" de la a face declaraţii şi de la soluţionarea cererii DNA privind efectuarea urmăririi penale faţă de fostul ministru Gabriel Oprea nu este suficientă şi nu este o soluţie, consideră europarlamentarul Monica Macovei, care îi cere demisia Procurorului General Tiberiu Niţu.

"Tiberiu Niţu trebuie să demisioneze pentru că nu mai poate conduce şi reprezenta procurorii din România, cât timp numele lui este prezent într-un dosar DNA ca fiind beneficiarul unui "folos necuvenit", adică a încălcat legea.

Dacă domnul Niţu nu înţelege gravitatea situaţiei şi nu îşi dă demisia, atunci îi solicit ministrului Justiţiei să declanşeze procedura de revocare din funcţie, potrivit legii, iar preşedintele Iohannis să o finalizeze cu decizie de revocare", a afirmat Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei.

Amintim că procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, i-a solicitat luni Procurorului General Tiberiu Niţu să sesizeze Senatul pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea, acuzat de două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în perioada în care a deţinut funcţia ministerială.

Din probele strânse de procurori, reiese că generalul a abuzat în deplasările sale de coloana oficială, deşi legea spune clar că nu avea acest drept decât în situaţii excepţionale. Mai mult decât atât, Oprea i-a asigurat coloană oficială şi procurorului general Tiberiu Niţu, iniţiativă la fel de ilegală. Detalii aici.

Procurorul general Tiberiu Niţu a decis să se abţină de la soluţionarea cererii DNA în cazul fostului ministru de Interne, aceasta fiind semnată de unul dintre adjuncţii săi, care a trimis-o mai departe la Senat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne