Macovei cere amânarea alegerilor. "Avem liste de semnături pe care apar morţi. Sunt liste fictive"

În Capitală nu este deloc îndeplinită premisa unor alegeri corecte, astfel că acestea ar trebui amânate, este de părere Monica Macovei.
Europarlamentarul Monica Macovei
Europarlamentarul Monica Macovei (DIETER NAGL/AFP/Getty Images)

Din moment ce PSD şi PNL sunt iertate de datorii, din moment ce avem deja liste de semnături pe care apar morţi, adică sunt liste fictive la PNL, PSD şi la alte partide, nu este deloc îndeplinită premisa unor alegeri corecte în Bucureşti, a declarat, la postul B1 TV, fostul ministru Monica Macovei, care cere amânarea scrutinului.

"Am avut cele 25 de liste de la PNL şi o persoană care a spus că a fost pusă să imite semnăturile, pentru că le copiază de pe listele electorale, avem un bloc întreg în care s-a dus Poliţia şi a constatat că nu semnase nimeni pe lista lui Firea, dar apărea ca semnat pe lista lui Firea, şi alte cazuri care au apărut acum recent, că pe liste se găsesc morţi.

Dacă doar le scoatem numele acestora şi mergem mai departe, n-am făcut nimic. La următoarele alegeri se va încerca acelaşi lucru, doar că se vor mai pune 1.000 de nume de rezervă", a precizat liderul M10.

În opinia fostului ministru al Justiţiei, soluţia este să fie anulate aceste liste şi să fie puricate la sânge, iar alegerile în Bucureşti să fie amânate şi să fie redus numărul de semnături de susţinere.

"Acest număr (aprox. 20.000 de semnături - n.n.) este prohibitiv pentru partidele noi şi atunci nu ai liberalizat viaţa politică şi nu ai cum să schimbi această clasă politică. Să fie redus numărul de semnături, inclusiv pentru partidele mari şi corupte, ca să nu mai facă falsurile acestea pe listele de semnături. Să cerem 250-300 de semnături, nu mai mult, aşa cum este în oraşe europene mult mai mari – Berlin sau Londra.

Vedem că se comit fraude în semnăturile de susţinere, se scot listele acelea, dar mergem mai departe cu alegerile. Este de neînţeles acest lucru. Nu există o fraudă mică sau o fraudă mai mare. Este fraudă", a adăugat Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne