M.R. Ungureanu: Recuperarea salariilor este „o speranţă”, nu o promisiune; sper să se poată materializa

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu s-a întâlnit la Palatul Victoria, cu reprezentanţii confederaţiilor sindicale.
Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu s-a întâlnit la Palatul Victoria, cu reprezentanţii confederaţiilor sindicale. (www.gov.ro)

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu le-a spus, marţi, liderilor sindicali prezenţi la Palatul Victoria, că recuperarea salariilor bugetarilor este deocamdată „o speranţă”, „un proiect”, nu o promisiune.

“Suntem preocupaţi, ca Guvern, de materializarea măsurii recuperării sumelor care au fost diminuate din salariile bugetarilor. Nu fac o promisiune, şi acest lucru îl repet, vă fac părtaşi la un proiect, la un plan, la o speranţă. Sper ca ea să se poată materializa, bineînţeles pe seama evidenţei macroeconomice pe care o vom avea foarte curând”, a declarat premierul Ungureanu, la începutul întâlnirii cu liderii sindicali.

”Pe toţi ne interesează să existe o salarizare mai bună, să existe mai multe locuri de muncă şi să putem spera la un nivel de trai mai ridicat al tuturor cetăţenilor români”, a mai spus premierul Ungureanu.

În context, primul ministru a spus că îşi doreşte să aibă în sindicate un partener de dialog, iar astfel de întrevederi să fie ţinute cu regularitate.

Primul ministru are, la această oră, o întâlnire cu liderii celor cinci confederaţii sindicale. Sindicatele sunt reprezentate de Dumitru Costin, Ion Samoilă, Ion Popescu, Iacob Baciu şi Bogdan Hossu.

Din partea Guvernului sunt prezenţi, de asemenea, ministrul Finanţelor Publice, ministrul Economiei, ministrul Municii, ca şi ministrul Transporturilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie