Lupii Nopţii ai lui Putin ocupă o fostă bază militară în UE

Clubul de motociclişti pro-Kremlin Lupii Nopţii.
Clubul de motociclişti pro-Kremlin Lupii Nopţii. (Captură Foto)

Gaşca rusească de motociclişti Lupii Nopţii a preluat controlul asupra unei foste baze militare din comuna slovacă Dolná Krupá, localizată la 69 km nord-est de Bratislava, capitala Slovaciei, ţară membră a UE.

Lupii Nopţii au legături strânse cu Kremlinul şi au intrat în baza militară cu ajutorul lui Jozef Hambálek, un prieten al ministrului slovac de Interne, Robert Kalinak, potrivit Express.co.uk.

De asemenea, Lupii au primit accesul la o gamă de echipamente militare, precum tancuri, graţie conducerii Muzeului de Istorie Militară din Slovacia dar, potrivit Ministerului Apărării, acestea trebuie returnate la sfârşitul acestei luni.

Lupii Nopţii, care seamănă cu nişte rockeri, este de fapt una dintre numeroasele organizaţii care îndeplinesc sarcini militare şi de spionaj pentru Kremlin.

De asemenea, ei au fost implicaţi în procesul de anexare a peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

Aproximativ 11 membri ai grupului, inclusiv liderul lor Alexander Saldostanow, au primit medalii pentru “recapturarea Crimeei”. În timpul anexării, 3 dintre cei 5.000 de membri ai găştii de motociclişti au fost ucişi.

Saldostanow a primit personal Medalia de Onoare pentru munca depusă în domeniul educaţiei patriotice şi a comemorării soldaţilor ruşi ucişi în cel de-al doilea război mondial.

Monika Richter, expertă în activităţile Rusiei în Europa şi membră a think tank-ului European Values, a afirmat: “Lupii Nopţii au o relaţie simbolică cu Kremlinul, care este construită pe baza sprijinului politic oferit în schimbul unui suport financiar, a unui statut şi a altor beneficii”.

Grupul are peste 50 de sub-grupuri şi este tot mai prezent în afara Rusiei.

De asemenea, diverse grupuri non-guvernamentale ruseşti sunt responsabile pentru atacuri cibernetice care vizează instituţii occidentale. Aceste organizaţii au primit peste 1 milion de dolari de la guvernul rus în perioada 2013-2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe