Luminiţele de Crăciun se aprind miercuri, în Capitală

(sorinoprescu.wordpress.com)

Nu mai puţin 2,7 milioane de beculeţe vor lumina 22 de kilometri de bulevarde din Capitală, în preajma Sărbătorilor de iarnă. Bucureştenii sunt aşteptaţi miercuri seară, începând cu ora 19.00, pe esplanada cu statui de la Piaţa Universităţii, la festivitatea de aprindere a luminiţelor, transmite b365.ro.

Tot în ajunul sărbătorii Sfântului Nicolae, se va deschide şi Piaţa lui Moş Crăciun. În plus, cei inimoşi vor putea face donaţii, în cadrul campaniei umanitare "Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun", chiar la Casa lui Moş Crăciun, instalată tot în Piaţa Universităţii.

Piaţa de Crăciun „Bucharest Christmas Market” va fi amplasată în spaţiul pietonal de deasupra parcării subterane de la Universitate şi va fi deschisă în perioada 5 decembrie 2012 – 3 ianuarie 2013.

Acolo au fost montate 65 de căsuţe, a fost amplasat un brad de 17 metri împodobit cu 2.500 de becuri galbene şi 600 de lucrări de artă ce formează un puzzle. În vârful bradului, au fost montaţi doi îngeri. Pentru ca tabloul de sărbători să fie complet, din Piaţa Universităţii nu vor lipsi sania cu reni, Casa lui Moş Crăciun şi un carusel pentru cei mici.

Meşterii populari îi vor vor îmbia pe trecători cu obiecte tradiţionale, ceramică pictată, lemn cioplit, icoane şi broderii, costume şi măşti tradiţionale, jucării din lemn şi instrumente muzicale. Totodată, la târg se vor găsi şi produse tradiţionale, precum turta dulce, cozonaci, prăjituri, magiun, miere şi produse apicole, cârnaţi, tobă sau pastramă.

Bucureştenii se vor bucura şi de concerte. Pe scena amplasată în Piaţa Universităţii, vor urca ansambluri de muzică populară, grupuri de copii, grupuri de colindători, ansambluri de datini şi obiceiuri, artişti consacraţi şi trupe cunoscute, iar intrarea va fi liberă. Printre artiştii care vor concerta la „Bucharest Christmas Market” până pe 3 ianuarie, se numără Gheorghe Turda, Matilda Pascal Cojocăriţa, Loredana şi Agurida, Călin Geambaşu band, Narcisa Suciu, Paula Seling, Ducu Bertzi, DJ Project şi Adela Popescu, Taxi, Bere Gratis şi Provincialii.

Vizitatorii târgului vor putea contribui cu daruri în cadrul campaniei umanitare „Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun”.

La "Casa lui Moş Crăciun" din Piaţa Universităţii, se vor putea dona jucării şi cărţi, care vor ajunge la copiii fără posibilităţi materiale.

Campania se va derula pentru al treilea an consecutiv, iar pentru a crea o lume magică a Crăciunului, autorităţile au folosit pentru decor 10 tone de cetină, peste 3.000 de becuri colorate şi aproximativ un kilometru de ghirlande luminoase.

Evenimentele sunt organizate de Primăria Municipiului Bucureşti, în colaborare cu CreArT – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne