Lumea fotbalului în doliu după confirmarea decesului argentinianului Emiliano Sala

Carcasa avionului care îl transporta pe fostul atacant al lui FC Nantes către noul club al acestuia, Cardiff City, a fost localizat duminică, trupul atacantului fiind recuperat în această săptămână din epava aflată pe fundul Canalului Mânecii.
Tristeţe în Argentina după confirmarea morţii lui Emiliano Sala.
Tristeţe în Argentina după confirmarea morţii lui Emiliano Sala. (Getty Images)

Corpul neînsufleţit a atacantului argentinian a fost recuperat din epava avionului monomotor Piper Malibu, după ce acesta din urmă a fost localizat în zona în care încetase să mai emită, în Canalul Mânecii, la o adâncime de 67,7 m, la aproximativ 20 km nord de insula anglo-normandă Guernsey.

Poliţia din comitatul Dorset (sud-estul Angliei) a declarat oficial că trupul găsit în epava avionului aparţine lui Emiliano Sala (28 de ani).

La aflarea veştii nume mari din lumea fotbalului au reacţionat trimiţând mesaje de condoleanţe, iar cluburi mari precum FC Barcelona, Bayern München, FC Sevilla, Boca Juniors, Independiente sau San Lorenzo, au transmis mesaje emoţionate.

"Vei rămâne mereu în gândurile noastre", au transmis cei de la Cardiff, clubul care tocmai îl transferase pe tânărul fotbalist.

"Ce tristeţe, este cea mai proastă veste pe care o puteam primi. Odihneşte-te în pace Războinicule. Condoleanţele mele familiei şi apropiaţilor lui Emiliano Sala", a scris pe Twitter fostul internaţional Gabriel Batistuta, originar ca şi Sala din provincia Santa Fe.

"Ce veste tragică. Condoleanţele mele membrilor familiei, prietenilor, cunoscuţilor lui Emiliano Sala în acest moment dificil. Noi suntem cu voi", a transmis la rândul său pe Twitter preşedintele argentinian Mauricio Macri, fost preşedinte al clubului Boca Juniors.

Cauzele accidentului, în urma căruia, după toate probabilităţile, pilotul avionului şi jucătorul sud-american şi-au pierdut viaţa, rămân deocamdată necunoscute. Însă anchetatorii au filmat epava, în dorinţa de a obţine cât mai multe indicii.