Luka Modric, cel mai bun jucător de fotbal în 2018, a decis IFFHS

Mijlocaşul croat a făcut parte dintr-o anchetă a Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului, care în urma votului a unor specialişti din 90 de ţări a fost găsit 'The best player in 2018'.
Luka Modric, mijlocaşul croat al lui Real  Madrid.
Luka Modric, mijlocaşul croat al lui Real Madrid. (Getty Images)

Croatul Luka Modric a fost preferatul a unor specialişti din 90 de ţări care au avut rolul de a stabili la cine merge titlul de cel mai bun jucător de fotbal din acest an.

În această anchetă a Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului, Modric a contabilizat 272 de puncte, devansându-l surprinzător pe vedeta argentiniană Leo Messi, acesta din urmă clasându-se pe locul doi la o distanţă destul de mare internaţionalul croat, care a obţinut doar 128 de puncte. Rezultat neaşteptat dacă ţinem cont că sud-americanul a fost câştigătorul acestui premiu în ultimii trei ani.

În cadrul acestei anchete au mai făcut parte: Eden Hazard (114 puncte), Kevin De Bruyne (36), Neymar (18), Paul Pogba (14), Christian Eriksen (10), Miralem Pjanic (7), James Rodriguez (7), Cristiano Ronaldo (5), Isco Alarcon (3), Jorge Luiz Frello "Jorginho" (3), Kylian Mbappé (3), Ivan Rakitic (3), Philippe Coutinho (2), Toni Kroos (1) şi Thiago Alcantara (1).

Totodată, titlul de cel mai bun portar din 2018 a fost atribuit belgianului Thibaut Courtois, legitimat tot la gruparea din La Liga - Real Madrid.

Courtois a numărat 181 de puncte, Hugo Lloris a fost al doilea cu 109, urmaţi apoi de Gianluigi Buffon (59), Keylor Navas (58), Jan Oblak (49), Marc-André ter Stegen (49), Alisson Becker (36), David De Gea (33), Danijel Subasic (23), Manuel Neuer (20), Jordan Pickford (11), Kasper Schmeichel (9), Ederson Santana Moraes (6), Samir Handanovic (4), Franco Armani (3), Igor Akinfeev (1), Guillermo Ochoa (1), Denis Onyango (1), respectiv Yann Sommer (1).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport