Lui Dragnea nu-i mai place la Rahova. Cere transfer la o închisoare "de cinci stele"

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times România)

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea ar fi depus o cerere pentru a fi transferat de la Rahova la un penitenciar din judeţul Mehedinţi, mai exact la penitenciarul Vânjuleţ, o închisoare catalogată de presă la data inaugurării ei drept una "de cinci stele."

Informaţia a fost făcută publică sâmbătă de preşedintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, Dumitru Coarnă, relatează Aktual24.ro

Mai exact, conform sursei citate, Dumitru Coarnă a declarat, în timpul unei emisiuni de la România TV, că deţine date potrivit cărora Liviu Dragnea ar fi depus o cerere pentru a fi transferat la penitenciarul Vânjuleţ, din judeţul Mehedinţi.

 width=Concret, după perioada de carantină (21 de zile, petrecute la Rahova), fostul lider al PSD va fi transferat la un penitenciar din ţară, în funcţie de domiciliul pe care îl are în buletin. Cum în Alexandria (Teleorman) nu există penitenciar, Dragnea ar fi optat pentru Vânjuleţ, închisoare cu o capacitate de 2.000 de locuri.

Vânjuleţ este cel mai modern penitenciar din România. Practic, închisoarea unde Dragnea ar dori să-şi ispăşească pedeapsa este un fel de oraş închis, cu toate utilităţile necesare: staţie proprie de epurare a apei, centrală termică, spălătorie modernă, teren de sport, cabinet medical. Penitenciarul este dotat conform standardelor europene. Vânjuleţ a fost inaugurat în 2006, fiind catalogat atunci de presă drept "penitenciar de cinci stele".

Reamintim că fostul lider al PSD a fost condamnat la 3 ani şi şase luni de închisoare în dosarul Bombonica. După pronunţarea sentinţei, Dragnea a ajuns la Rahova unde va sta cel puţin 21 de zile, cât reprezintă perioada de carantină.