Ludovic Orban: Toată lumea va avea de suferit din cauza populismului deşănţat al PSD

Ludovic Orban - gov.ro
Ludovic Orban - gov.ro (Epoch Times România)

În contextul în care PSD-ul încearcă să forţeze mâna Guvernului să dubleze alocaţiile copiilor deşi liberalii avertizează că bugetul subţiat de criza sanitară nu permite acest lucru, premierul Ludovic Orban a declarat că Executivul va folosi toate instrumentele constituţionale şi legale de care dispune pentru a evita "dezastrul" spre care România este împinsă de măsurile populiste propuse de PSD.

„Vom recurge la toate armele constituţionale şi legale pe care le avem la dispoziţie pentru a salva România de dezastrul pe care îl pune la cale PSD. Repet, a genera cheltuieli, aşa cum se întâmplă de patru luni de zile în Parlamentul dominat de PSD, noi şi noi cheltuieli, fără niciun fel de resurse financiare, nu face altceva decât să facă un imens rău României! Nicio ţară din Europa nu a avut capacitatea de a creşte pensii, de a creşte alocaţii şi de a creşte salarii. Suntem singura ţară care creştem alocaţii şi pensii, dar nu putem să o facem iresponsabil, astfel încât să ajungem în 2021 sau în 2022 să nu avem de unde să plătim aceste pensii şi salarii”, a declarat premierul.

Şeful Executivului a avertizat totodată că întreaga societate românească ar avea de suferit dacă se insistă „în această aberaţie populistă să se mărească pensii, salarii, ajutoare sociale”, în condiţiile în care nu există „resurse financiare reale”. De asemenea, Ludovic Orban a făcut un apel către cetăţeni să fie responsabili şi să înţeleagă că o creştere a cheltuielilor fără o fundamentare economică va avea repercusiuni asupra tuturor, nefiind decât un act de „populism deşănţat” al PSD.

„Toată lumea va suferi dacă se insistă în această aberaţie populistă să se mărească pensii, salarii, ajutoare sociale [...] fără existenţa unor resurse financiare reale. Este o chestiune de bun-simţ, de responsabilitate. Fac un apel la fiecare român să înţeleagă că este o minciună gogonată povestea în care poţi să creşti cheltuieli dacă nu există venituri – şi aşa România a fost afectată, ca toate celelalte ţări europene. Celelalte ţări europene îşi drămuiesc cheltuielile publice şi alocă bani în investiţii, alocă bani în companii, alocă bani pentru a salva locurile de muncă ale oamenilor. Exact ceea ce am făcut şi noi! Nu mai avem resurse să suportăm noi şi noi creşteri de cheltuieli, care nu au nicio fundamentare economică pentru că riscăm să ajungem în punctul în care toată lumea va avea de suferit din cauza acestui populism deşănţat al PSD”, a subliniat Ludovic Orban.

Potrivit premierului, toate agenţiile de rating urmăresc evoluţia economiei româneşti şi evoluţia bugetului şi orice degradare din partea unei agenţii de rating creşte costul oricărei finanţări externe, iar în condiţiile actuale, „o perioadă de timp va trebui să finanţăm un deficit bugetar mai mare decât deficitul bugetar de 3%, care este admis la nivel european”.

„Orice creştere a costului finanţării aruncă pe spinarea copiilor, cărora vor ei să le plătim dublu alocaţiile, toate datoriile, pe care suntem obligaţi să le facem pentru a plăti cheltuieli. Problema este că, la un moment dat, putem ajunge în situaţia în care nu mai putem finanţa deficitul. Oare PSD îşi doreşte să ajungem în situaţia în care România să nu mai aibă bani să plătească salarii, pensii, investiţii, să plătească alocaţii de copii? Iresponsabilitatea PSD depăşeşte orice limită şi suntem categoric împotriva acestui populism greţos”, a subliniat prim-ministrul Ludovic Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne