Ludovic Orban, aşteptat la Înalta Curte. Dosarul său, ajuns la apel

Achitat în primă instanţă de acuzaţia de săvârşire a infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, Ludovic Orban este chemat din nou în faţa instanţei, în acelaşi dosar, intrat în faza de apel.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Liderul PNL, Ludovic Orban, este aşteptat, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde urmează să fie audiat în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut bani omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu pentru campania electorală la alegerile locale din vara anului 2016. Orban a fost achitat de acuzaţii de instanţa de fond, procesul fiind acum în faza de apel.

Reamintim că Ludovic Orban a fost trimis în judecată de DNA în luna mai 2016, fiind acuzat de folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, cauza fiind judecată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Potrivit procurorilor anticorupţie, în data de 1 martie 2016, Orban - la vremea respectivă desemnat candidat al liberalilor pentru postul de Primar General al Capitalei - l-ar fi contactat pe afaceristul Tiberiu Urdăreanu solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală.

Urdăreanu - denunţător în acest dosar - ar fi acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Ludovic Orban o deţine în cadrul partidului politic şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes pentru afacerile controlate de omul de afaceri.