Lucian Bute a pierdut mult aşteptatul meci cu britanicul Degale (IBF)

Bute: "Dezamăgit de decizie dar mândru de performanţa mea! Câteodată o înfrângere valorează mai mult ca o Victorie! "
Boxerul român Lucian Bute
Boxerul român Lucian Bute (Lucian Bute/facebook)

Lucian Bute a pierdut la puncte în faţa britanicului James Degale, meci disputat pentru titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, desfăşurat pe durata a 12 runde în gala profesionistă de la Centre Vidéotron din Quebec (Canada), în faţa a aproximativ 10.000 de spectatori.

În vârstă de 35 de ani, pugilistul român a luptat bine, iar o decizie în favoarea lui nu ar fi surprins pe nimeni, dar arbitri-judecători l-au dat învingător pe campionul en titre, Degale, astfel, Phil Edwards şi Benoit Roussel au decis 117-111 pentru Degale, iar Nelson Vazquez a dat 116-112.

Degale, aflat la al 12-lea meci pentru un titlu mondial, are în palmares 22 de victorii şi o înfrângere, în timp ce palmaresul lui Bute numără 32 de victorii (25 KO) şi 3 înfrângeri (1 KO). Bute, campion IBF la supermijlocie în perioada 2007-2012, a pierdut trei din ultimele cinci meciuri disputate.

În alt meci desfăşurat în cadrul aceleiaşi gale, boxerul român Bogdan Dinu (29 de ani) a dispus prin KO tehnic la categoria grea de Manuel Alberto Pucheta din Argentina, care s-a retras după şase reprize. Dinu are 14 victorii din tot atâtea meciuri (10 KO), în timp ce Pucheta (44 ani) are 38 de victorii câştigate (31 KO) şi 11 înfrângeri (5 KO).