Lucian Bute a fost depistat pozitiv cu ostarină după meciul cu Badou Jack

"Sunt surprins şi dezamăgit de această ştire. Am o lungă carieră în spate şi am fost testat anti-doping de zeci de ori fără să am vreodată un test pozitiv" - Lucian Bute
Pugilistul român Lucian Bute în ring cu Badou Jack
Pugilistul român Lucian Bute în ring cu Badou Jack (OTG/twitter)

Pugilistul român Lucian Bute a fost depistat pozitiv cu o substanţă interzisă după un test antidoping care a avut loc imediat după meciul cu Badou Jack din data de 30 aprilie, desfăşurat la Washington.

Potrivit presei nord-americane, în eşantioanele prelevate de la Bute s-au găsit urme de ostarină (enobosarm), substanţă care produce efecte similare celor ale steroizilor anabolizanţi şi care se află pe lista produselor interzise din ianuarie 2008.

Ştirea a fost confirmată chiar de preşedintele WBC, Mauricio Sulaiman care a fost înştiinţat de Comisia pentru box şi sporturi de contact a Districtului Columbia. Încă nu au fost anunţate sancţiunile pe care le riscă fostul campionul mondial al categoriei IBF din 2007 până în 2012.

Bute a mărturisit că a fost testat de mai multe ori în ultimele luni, mai ales înaintea meciului cu britanicul James degale, de la Quebec: ''Nu înţeleg ce a dus la acest test pozitiv. Întotdeauna am trecut aceste teste de când am devenit campion mondial. Mai recent, în pregătirea meciului meu cu Degale, din noiembrie la Quebec, am fost testat de 8 ori în timpul pregătirii până la confruntare. Am deplină încredere în echipa mea. Analiza B va fi testată şi sunt sigur că va ieşi negativă''.