Lucia Cadotsch la ceas aniversar la Green Hours

Lucia Cadotsch
Lucia Cadotsch (Twitter)

Pe 1 septembrie Green Hours jazz-cafe împlineşte 23 de ani oficiali de jazz, ocazie cu care este organizat cu concert având-o drept protagonistă pe câştigătoarea ECHO Jazz Award 2017 la categoria „Cea mai bună vocalistă a anului“, elveţianca LUCIA CADOTSCH.

Aclamatul său program „Speak Low„ (enja/yellowbird records), sugerând o nouă posibilă direcţie în muzica de azi - definită deja drept ”acustic retro-futurism” - va fi prezentat pentru prima dată în România, în grădina verde din Calea Victoriei 120, Bucureşti.

"Luminări care încă pîlpîie, frecvenţele zilei de ieri care încă rezonează. Acesta este acustic-retro-futurism! ...Era o lume diferită pe atunci. A fost o vreme cînd puteai să amplifici sunetul cu electricitate, înainte să-l poţi acumula în plastic şi să-l porţi de la un capăt la altul al Pământului. Acesta este remixul, păstrându-l simplu şi brut. Trei voci care, cu încăpăţinare, încearcă să creeze nucleul muzicii: Ritmul!"

Lucia Cadotsch

Celelalte 2 ”voci” extraordinare din concertul aniversar al Green Hours sînt de asemenea muzicieni recunoscuţi în zona jazz-ului contemporan european pentru măiestria şi inovaţia interpretării: OTIS SANDSJÖ (saxofon tenor) şi PETTER ELDH (contrabas).
Clubul de jazz din Calea Victoriei 120 a luat fiinţă pe 1 septembrie 1994 devenind în scurt timp un "hub" cultural recunoscut în lumea artistică & boemă a capitalei şi nu numai. Se poate bucura de titlul de "cel mai longeviv club de jazz din ţară" şi de cel de "primul cafe-teatru din România".

Precum organismele vii, a avut - şi are - parte de suişuri şi coborâşuri, unele spectaculoase, în ambele sensuri. Poate că determinarea înspre perseverenţă, consecvenţă, independenţă şi libertate a creaţiei, reprezintă calitatea principală a zonei de lume Green Hours.

Cu siguranţă însă, lucrurile bune ce se ăntâmplă în această zonă a noastră nu ar fi posibile fără existenţa activă a unor artişti de valoare şi/sau fără prezenţa activă a publicului. Le mulţumim, la ceas aniversar. La Mulţi Ani Green-ului, artiştilor, spectatorilor!

Voicu Rădescu, director şi fondator