Lucan îşi începe anul la poliţie: "Să mă anunţaţi atunci când o să îl omor şi pe Papă!"

Prezent la Poliţie în cadrul controlului judiciar, Mihai Lucan neagă acuzaţiile de tentativă de omor ce i se aduc în legătură cu un transplant renal.
Justiţia
Justiţia (Captură web)

Medicul Mihai Lucan s-a prezentat la Poliţie luni dimineaţa, în prima zi din noul an, pentru controlul judiciar. Întrebat despre noile acuzaţii, cele de tentativă de omor, care i se aduc după ce în timpul unei operaţii i-ar fi secţionat intenţionat artera renală unui pacient, chirurgul a răspuns ironic la întrebare şi a pus sub semnul întrebării competenţa anchetatorilor, relatează Hotnews.

"Să mă anunţaţi atunci când o să îl omor şi pe Papă. (...) La fiecare transplant tai câte o arteră renală, înseamnă că la fiecare transplant am avut o tentativă de omor? Anchetatorii nu au experienţă în domeniu. De ce trebuie toate să fie făcute de mine? Pentru că transplantul ăsta nu a fost făcut de mine", a declarat Lucan, citat de News.ro.

Medicul a mai declarat că transplantul la care se face referire nu a fost efectuat de el, ci de medicul Suciu, cel care îi şi aduce acuzaţiile, şi că a fost primul transplant realizat de acesta:

"E jocul mai mare decât pot eu să joc", le-a transmis Lucan jurnaliştilor.

Reamintim că procurorii au început urmărirea penală in rem pentru tentativă la infracţiunea de omor, după ce colegii l-au acuzat pe cunoscutul urolog că, în martie 2017, ar fi tăiat intenţionat artera renală a unui pacient, în timpul operaţiei, astfel încât să îl compromită pe medicul care coordona intervenţia.

"Am început să îmi pun întrebări. Au fost puţine transplanturi şi taman la mine a fost. Eu am sângerat în timpul operaţiei şi am vrut să stiu mai multe. Familia mea a fost şocată. Eu, ca om terminal cu multe suferinţe, sunt mai antrenat: ori că fusese neglijenţă, ori că fusese criminală, dar totuşi, cum se poate ajunge aici?", a declarat pacientul.

Articolul integral poate fi citit aici

Nu pentru această acuzaţie s-a prezentat însă Lucan la poliţie. Medicul clujean a fost pus sub control judiciar într-un dosar care vizează acuzaţii de delapidare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne