Lovitură pentru Tăriceanu: Şefa liberalilor austrieci cere excluderea partidului său din ALDE european

Şefa liberalilor austrieci a solicitat oficial excluderea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu din grupul ALDE european.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Şefa liberalilor austrieci (NEOS – Noua Austrie şi Forumul Liberal), Beate Meinl-Reislinger, i-a adresat o scrisoare preşedintelui ALDE, Hans van Baalen, în care solicită verificarea "de urgenţă a aplicabilităţii art. 9 din statutul ALDE partidului membru român", transmite agenţia de presă APA, citată de g4media.ro.

Respectivul articol se referă la posibilitatea excluderii unor membri care acţionează "împotriva intereselor şi valorilor" grupului. Şefa NEOS a criticat dur "refuzul liberal-democraţilor români" de a părăsi coaliţia de guvernare sau măcar de a se delimita de partenerul social-democrat, "zguduit de scandaluri de corupţie".

Potrivit unor surse, toate partidele austriece, de la guvernare sau din opoziţie, fac de ieri presiuni uriaşe asupra şefului socialiştilor austrieci (SPÖ), fostul cancelar Christian Kern, în vederea adoptării unei poziţii asemănătoare în privinţa PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne