Lovitură pentru Dragnea: A pierdut procesul contra Comisiei Europene privind dosarul "Tel Drum"

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times România)

Fostul preşedinte PSD Liviu Dragnea a pierdut procesul împotriva Comisiei Europene deschis la Tribunalul UE, care a respins sesizarea sa pe motiv că este inadmisibilă.

Mai exact, potrivit ziare.com, fostul lider PSD a chemat în judecată Comisia Europeană, pe care o acuză că nu i-a acordat dreptul la apărare şi nu a respectat prezumţia de nevinovăţie în cazul în care OLAF a investigat fraudele cu bani europeni de care s-ar face vinovată compania Tel Drum.

Fostul preşedinte PSD voia astfel să ajungă, pe o cale colaterală, la anularea raportului OLAF care constata frauda cu fonduri europene în dosarul Tel Drum, raport care a dus la inculparea sa de către DNA.

"Mr. Liviu Dragnea shall pay the costs", conchide minuta instanţei europene, adică Dragnea trebuie să plătească cheltuielile de judecată. În primul rând, costul avocaţilor care l-au reprezentat în acest proces. Dragnea a fost asistat de avocaţii Bernard O'Connor şi Sebastien Gubel.

Dosarul Tel Drum de la DNA se bazează pe o investigaţie OLAF care constată o fraudă masivă cu fonduri europene în domeniul construcţiei de drumuri şi recomandă recuperarea integrală a 21 de milioane de euro.

În acest dosar, Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne