Lovitură pentru Antene. Cerea de amânare a executării silite, amânată

.
. (Photos.com)

Instanţa a respins luni cererea reprezentanţilor Antena Group de amânare a executării silite cu 30 de zile, relatează B1 TV.

Potrivit sursei citate, Tribunalul Bucureşti va analiza marţi încă o cerere a Antena Group iar în cazul în care şi aceasta va fi respinsă iar instanţa superioară de atac va respinge, de asemenea, cererea, ANAF trebuie să pună de îndată în executare sentinţa judecătorească şi să treacă cu executorii judecătoreşti la Antena Group şi la cele 26 de sedii sociale a căror confiscare a fost decisă de Curtea de Apel.

De altfel, ANAF a anunţat, vineri seară, că începe demersurile pentru scoaterea la licitaţie a bunurilor confiscate în dosarul ICA, inclusiv clădirile Intact.

Evacuarea Antenelor

Amintim că ANAF a notificat luni posturile Antena 3 şi Antena 1 să evacueze sediul din şoseaua Bucureşti - Ploieşti, în termen de cinci zile lucrătoare, în baza unei sentinţe definitive din august 2014 în dosarul ICA - dosar în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani. Încă de atunci s-a decis ca Sediul Antenei 3, clădirea-turn din Băneasa şi mai multe terenuri să fie confiscate.

În tot acest timp, cei de la ANAF nu au fost în stare să recupereze decât 1 la sută din prejudiciul de 60 de milioane de euro provocat de mogulul Antenelor. Voiculescu şi televiziunile sale nu au stat degeaba - au deschis o sumedenie de procese în instanţele civile prin care au încercat să blocheze procesul de recuperare.

Şi acestea nu au fost singurele impedimente. Se pare că au existat şi probleme cu iz penal. Acum puţin timp, procurorii DNA s-au autosesizat în legătură cu neexecutarea sentinţei de recuperare a uriaşului prejudiciu din dosarul ICA.

Decizia ANAF de a înştiinţa Antenele că trebuie să părăsească sediul de la Băneasa în termen de 5 zile vine la scurt timp după ce şeful ANAF Gelu Diaconu a fost demis, ca urmare a scandalului de corupţie în care este implicat. Deşi termenul este de 5 zile, practic, nimeni nu poate să îi dea afară pe cei de la Antene în acest interval, pentru executarea silită fiind necesară o hotărâre judecătorească, iar acest demers ia timp, lucru punctat şi de premierul Dacian Cioloş.

Acţiunea celor de la Fisc a fost prezentată publicului de Antene ca un atentat la adresa libertăţii de exprimare, idee preluată cu repeziciune de politicieni precum Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu şi, ulterior, şi de preşedintele Klaus Iohannis.