Lovitură de teatru! Adjunctul DNA o contrazice pe Kovesi: Secţia de investigare a magistraţilor, un lucru bun

Procurorul-şef adjunct al DNA Călin Nistor nu împărtăşeşte opinia Laurei Codruţa Kovesi şi a colegilor săi din instituţie care s-au opus înfiinţării unei secţii speciale privind infracţiunile din justiţie.
Nistor Călin, procuror-şef adjunct al DNA din România
Nistor Călin, procuror-şef adjunct al DNA din România (adevarul.ro)

Înfiinţarea secţiei de investigare a infracţiunilor în justiţie este un lucru bun, a afirmat vineri seară, în emisiunea Sorinei Matei de pe B1 TV, procurorul-şef adjunct al DNA Călin Nistor.

"Instituţia a avut o altă opinie, eu personal cred că înfiinţarea secţiei de investigare a infracţiunilor în justiţie este un lucru bun. De altfel, e dreptul legiuitorului să aprecieze. Nici nu aş putea spune altfel în condiţiile în care Curtea Constituţională în motivarea deciziei prin care a respins mai multe excepţii de neconstituţionale anterior promulgării legii şi spune că reprezintă o garanţie de independenţă", a declarat Călin Nistor.

Adjunctul DNA a făcut mai multe precizări privind cele 300 de dosare cu magistraţi despre care a vorbit procurorul Marius Iacob în timpul interviului pentru şefia DNA.

"Ca să fim mai precişi, la acel serviciu cred că în cursul anului 2018 nu au fost decât vreo 70 de dosare care aveau în lucru magistraţi. Celelalte dosare sunt înregistrate la celelalte secţii sau servicii teritoriale din DNA. (...) Pare un număr mare de dosare, dar eu vă spun justificat de ce e aşa mare. În dreptul procesual românesc eşti obligat să înregistrezi orice sesizare penală care ar îndeplini condiţiile de la 294 CPP. Dacă cel care sesizează îţi dă fapta, făptuitorul, îşi dă datele de stare civilă, eşti obligat să înregistreză acea sesizare. (...) În aceste 300 de cauze sunt 6 suspecţi şi 2 inculpaţi. Restul sunt în rem", a dezvăluit Călin Nistor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne