Lord Rothschild: Investitorii înfruntă o situaţie geopolitică periculoasă


Lordul Jacob Rothschild.
Lordul Jacob Rothschild. (Captură Foto)

Jacob Rothschild, un bancher în vârstă de 78 de ani şi preşedinte al RIT Capital Partners, a oferit titularilor de economii din trustul de 2,3 miliarde de lire sterline un avertisment puternic în legătură cu instabilitatea politică şi fragilitatea câştigurilor viitoare, conform The Telegraph.

El a declarat în raportul anual pe 2014 al trustului că, pe lângă un fundal economic dificil, investitorii înfruntă “o situaţie politică poate la fel de periculoasă precum toate situaţiile pe care le-am înfruntat de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.”

Rothschild a declarat că acest lucru se datorează “haosului şi extremismului din Orientul Mijlociu, a agresiunii şi expansiunii Rusiei şi a unei Europe slăbite care este ameninţată de şomaj foarte ridicat, care la rândul său este provocat într-o mare măsură de eşecul aplicării reformelor structurale în mai multe ţări care formează Uniunea Europeană.”

Aceasta este o evaluare mult mai negativă asupra lumii faţă de imaginea pe care Lordul Rothschild a descris-o în declaraţia sa cu un an în urmă.

Apoi, bancherul a listat pericolele majore înfruntate de investitori, amintind de încetinirea creşterii economice a Chinei şi o posibilă supraestimare a acţiunilor.

Trustul a fost înfiinţat în anii 1960 cu scopul de a monitoriza cea mai mare parte a averii personale a lui Jacob Rothschild.

El şi fiica sa Hannah, care se află de asemenea în consiliul de conducere al trustului, deţin împreună acţiuni în valoare de aproximativ 160 milioane de lire sterline, mai susţine The Telegraph.

RIT este popular în rândul investitorilor privaţi datorită rezultatelor sale excelente şi datorită abordării sale conservatoare faţă de economisirea capitalului.

“Economisirea capitalului acţionarilor rămâne cea mai mare prioritate a noastră, având prioritate în faţa manevrelor tactice bazate pe câştiguri pe termen scurt”, a subliniat Lordul Rothschild.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie