Londra trimite Rusiei un “mesaj clar” după ce dezvăluie planurile de pregătire a soldaţilor ucraineni

Personalul britanic îşi va prelungi şederea în Ucraina cu un an pentru a continua pregătirea forţelor armate ucrainene.
Ministrul britanic al apărării Michael Fallon.
Ministrul britanic al apărării Michael Fallon. (Captură Foto)

Secretarul britanic al Apărării, Michael Fallon, a declarat că programul va trimite un “mesaj clar” că Marea Britanie susţine “suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială” a Ucrainei şi a acuzat Rusia că adoptă o atitudine provocatoare.

Fallon a susţinut: “Marea Britanie îşi va extinde prezenţa în Europa şi restul lumii.

“Prelungirea programului britanic de pregătire a forţelor armate ucrainene va trimite un mesaj clar că noi susţinem Ucraina şi rămânem dedicaţi suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale în faţa unei Rusii mai agresive.

“Această prelungire va permite ca alte câteva mii de soldaţi ucraineni să fie pregătiţi de cele mai bune forţe militare din lume”.

Anunţul britanic a fost făcut în timp ce liderii UE au căzut de acord să prelungească cu şase luni sancţiunile impuse împotriva Rusiei pentru eşecul acesteia de a implementa acordul de pace de la Minsk.

Premierul rus Dmitri Medvedev a anunţat, de asemenea, că Moscova îşi va continua embargoul impus importurilor alimentare din statele UE, aplicat ca o contramăsură la sancţiuni.

Medvedev a adăugat că restricţiile nu sunt aplicate pentru a-i “irita pe partenerii noştri vestici”, ci pentru a susţine şi dezvolta afacerile ruseşti.

Marea Britanie joacă rolul de consilier senior pentru Ministerul ucrainean al Apărării.

Armata britanică va pregăti peste 5.000 de soldaţi ucraineni până în 2017 şi a furnizat deja armatei ucrainene echipamente neletale în valoare de peste un milion de euro.

La rândul său, SUA va oferi servicii de consiliere pentru pregătirea a patru batalioane în Ucraina în decursul anului 2017.

Canada a lansat, de asemenea, propriul său program de pregătire pentru soldaţii ucraineni anul trecut şi 200 de soldaţi canadieni vor fi staţionaţi în Ucraina până în martie 2017.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe