Londra nu ar trebui să urmeze SUA în ceea ce priveşte acordul nuclear iranian, susţin parlamentari britanici

Parlamentari britanici de top au declarat că Marea Britanie nu se mai poate baza pe autoritatea americană în Orientul Mijlociu, adăugând că Londra trebuie să lucreze mai strâns cu Europa pentru a se asigura că acordul nuclear cu Iranul rămâne valid.
David Howell, preşedinte al Comitetului pentru Relaţii Internaţionale din Camera Lorzilor a Marii Britanii.
David Howell, preşedinte al Comitetului pentru Relaţii Internaţionale din Camera Lorzilor a Marii Britanii. (Wikipedia.org)

“Nu mai putem presupune că America va da tonul pentru relaţia Occidentului cu Orientul Mijlociu”, a declarat David Howell, preşedinte al Comisiei pentru Relaţii Internaţionale din Camera Lorzilor a Marii Britanii, într-un raport publicat marţi.

Referitor la Iran şi conflictul arabo-israelian, “noua administraţie americană ar putea destabiliza şi mai mult regiunea. Preşedintele american a adoptat poziţii care nu sunt constructive şi care ar putea chiar să amplifice conflictul”, a mai susţinut raportul.

Acordul dintre Iran şi şase puteri majore restricţionează programul nuclear al Teheranului în schimbul unei reduceri a sancţiunilor internaţionale.

Preşedintele american Donald Trump a declarat că acordul nuclear este “cel mai prost acord negociat vreodată” şi a precizat că administraţia sa evaluează dacă ar trebui continuată ridicarea sancţiunilor.

Pe de altă parte, raportul a menţionat că Marea Britanie ar trebui să facă o prioritate din dezvoltarea comerţului cu Iranul după ce va ieşi din Uniunea Europeană, adăugând că Londra ar trebui să conlucreze cu UE pentru relaxarea restricţiilor aplicate băncilor care oferă credite pentru afaceri şi investiţii în Iran.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe