Londra acuză Rusia că blochează accesul inspectorilor în Douma. Kremlinul neagă

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov (Kirill Kudryavtsev/AFP/Getty Images)

Kremlinul a afirmat luni că acuzaţiile britanicilor, potrivit cărora inspectorilor nu li se permite accesul în oraşul sirian Douma sunt nefondate, adăugând că Rusia a susţinut în mod constant o investigaţie asupra presupusei agresiuni cu gaz chimic, care a fost folosit drept justificare pentru un atac cu zeci de rachete lansat în weekend de forţele americano-franco-britanice.

Delegaţia britanică în Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice a declarat că Rusia şi Siria încă nu au permis accesul inspectorilor la locul presupusului atac chimic, pentru care a fost acuzat guvernului liderului sirian Bashar al-Assad.

"Am cerut o investigaţie obiectivă. Am cerut acest lucru imediat după ce au apărut informaţiile privind acest atac. Prin urmare, acuzaţiile împotriva Rusiei sunt nefondate", a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Peskov a afirmat că atacul aerian condus de SUA împotriva Siriei în weekend reprezintă "cea mai recentă încălcare a dreptului internaţional" şi reprezintă un act de agresiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe